Opinia Timisoarei

La aproape 5 ani de cand trebuia sa fie gata, Timisoara va avea un skatepark nou nout in acelasi loc

TIMISOARA. In sfarsit se face. Dupa ‘lupte seculare’, procese in instanta si o noua licitatie, Timisoara va avea un skatepark la standarde moderne, ce va fi amenajat pe locul celui vechi, in Parcul Central.

CITESTE SI: Timisoreni, s-a scurtat drumul spre vacanta in Grecia. Sarbii au terminat autostrada pana la frontiera cu Macedonia. Vom face 3 ore de la Nis la Salonic

Primaria a semnat deja contractul pentru executia lucrarilor, de care se vor ocupa doua firme, Lovrintim si Rogera, cele care s-au asociat si au castigat licitatia. Lucrarea a fost adjudecata la pretul de 2.012.590 lei cu TVA.

Desi castigatorul licitatiei fusese anuntat de primarul Nicolae Robu inca din luna februarie, amanarea, spune edilul, a fost cauzata de lamurirea unor aspecte legate de un potential conflict de interese, despre care edilul nu a oferit detalii, sustinad doar ca situatia a fost limpezita si se poate trece la executarea lucrarii de catre cele doua societati.

Acum s-a semnat contractul pentru ca au fost discutii pe tema unui suspectat conflict de interese si am vrut sa lamurim lucrurile. Era ceva de natura economica. Nu e niciun conflict, e asumat tot ce era de asumat, fiecare a semnat constient de ceea ce se face. Proiectul a fost ajustat in urma sesizarilor care au fost facute de-a lungul timpului„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Proiectul noului skatepark al Timisoarei a fost realizat de SC Urbanito City Concept SRL.

Parcul ar trebui sa fie gata in 3 luni de la darea ordinului de pornire a lucrarilor.

 

Va reamintim, skatepark-ul de pe bulevardul Republicii trebuia finalizat inca din anul 2015, cand firma care se ocupa de amenajarea lui a sustinut ca in proiect sunt greseli mari si a refuzat sa continue lucrarile. Astfel au urmat procesele in instanta, pe care primaria le-a castigat. Municipalitatea a organizat apoi o alta licitatie.

Dupa amenajarea Parcului Padurice din zona Soarelui, un skatepark a fost construit in acea zona, insa oamenii s-au plans de zgomot. Rampele au fost mutate la inceputul anului 2017 in spatele salii Olimpia – Constantin Jude.

Acolo a fost betonata o portiune de pamant, unde au fost amplasate rampele de diferite marimi. Skatepark-ul se afla si in vecinatatea unui loc de joaca.

 

Exit mobile version