Opinia Timisoarei

La 10 ani de la ultima modernizare, Parcul Copiilor din Timisoara e incremenit in timp. Primaria a cheltuit peste 250.000 de euro cu intretinerea lui in ultimii doi ani si n-are niciun proiect pentru el

TIMISOARA. In aprilie anul trecut Primaria Timisoara era amendata de inspectorii OPC pentru dezastrul gasit in mai multe locuri de joaca din oras, intre care si Parcul Copiilor.
De intretinerea acestuia din urma se ocupa Horticultura, iar primarul Dominic Fritz a anuntat inca din primavara trecuta ca parcul nu se numara printre prioritatile municipalitatii. Aceasta desi orasul a devenit Capitala Culturala a Europei, iar turistii mult asteptati ar putea nimeri si in Parcul Ion Creanga pentru ca e situat in centrul Timisoarei.

In aprilie 2022, Dominic Fritz spunea ca a renuntat la proiectul de modernizare al vechii administratii si ca se vor face doar reparatii si lucrari de mentenanta.
Si asa a fost.

Sub 5.000 de euro cheltuia administratia Fritz in 2021 pentru intretinerea si repararea echipamentelor de joaca, in vreme ce anul trecut a cheltuit putin sub 10.000 de euro.

Cat priveste intretinerea spatiilor verzi din Parcul Copiilor, in 2021, Primaria Timisoara deconta peste 73.000 de euro. Iar anul trecut a ajuns la aproape 170.000 de euro, dupa cum se arata intr-un raspuns al municipalitatii la o solicitare opiniatimisoarei.ro in baza Legii 544.

In anul 2021 pentru intretinerea si repararea echipamentelor de joaca a fost decontata suma de 22.457,82 lei, iar in anul 2022 au fost decontati 45.836,86 lei.

Pentru taierea arborilor, irigatii si intretinerea spatiilor verzi a fost decontata in anul 2021 suma de 358.661,97 lei, iar in anul 2022 a fost decontata suma de 827.678,27 lei„, se arata in raspunsul Primariei Timisoara transmis opiniatimisoarei.ro.

La aceste cheltuieli se adauga cele cu intretinerea caruselului de catre o firma din Carpinis, de aproximativ 20.000 de lei in fiecare dintre cei doi ani.

In trecut, Primaria Timisoara a lansat mai multe licitatii in speranta gasirii unei firme care sa refaca in totalitate Parcul Copiilor. Dar, in zadar.
Planurile erau indraznete. Administratia Robu visa un nou complex de tobogane, un castel cu pod de lanturi, ateliere in tunelul pentru trenulet, un amfiteatru pentru spectacole refacut, chioscuri cu bunatati si toalete.

S-au implinit deja 10 ani de cand Parcul Copiilor a avut parte de ultima modernizare completa, in vremea administratiei Ciuhandu.

Proiectul a fost gandit de o arhitecta din Germania, iar reabilitarea, care a durat mai bine de un an, a costat 2 milioane de euro.

Va reamintim, in august 2020, pe atunci candidat la Primaria Timisoara din partea USR PLUS, Dominic Fritz si-a lansat oferta electorala chiar in Parcul Copiilor.

Ce aveți în față nu este o listă de promisiuni goale. Este un program de lucru, ambițios și realist în același timp, bazat pe principii clare. Îmi asum acest program ca primar al Timișoarei, împreună cu întreaga echipă USR PLUS. Abia aștept să ne apucăm de treabă. Să începem revoluția bunei guvernări„, le transmitea timisorenilor Dominic Fritz, in august 2020, chiar de pe scena amfiteatrului din Parcul Copiilor Ion Creanga.

Exit mobile version