Opinia Timisoarei

Kovesi, nu uita, Banatul e de partea ta. Sute de oameni in strada la Timisoara pentru sustinerea fostei sefe DNA

TIMISOARA. Sute de oameni au iesit in strada la Timisoara pentru a-si arata sustinerea fata de Laura Codruta Kovesi, vizata de o ancheta tocmia cand candideaza pentru pozitia de procuror sef european.

Oamenii sunt convinsi ca totul reprezinta o razbunare politica si ca actuala putere face tot ce-i sta in putinta pentru a o impiedica pe fosta sefa DNA sa ajunga procuror sef european.

La orele 19.00 in Piata Victoriei din Timisoara se stransesera aproximativ 300 de oameni care scandau mesaje de sustinere pentru Laura Codruta Kovesi, dar si sloganuri impotriva puterii.

„Codruta, nu uita/Noi suntem de partea ta”,”Jandarmeria apara hoti” sau „Partid de hoti si de mafioti”, „Uniti salvam toata Romania”, „CCR, sluga PSD”, „Jos Tariceanu, Dragnea si Dorneanu”, „Nu vrem sa fim condusi de hoti”,”PSD, ciuma Rosie”,”Parlament penal mars la tribunal”,”Justitie nu coruptie”, strigau timisorenii pe platoul din fata Operei.

„In disperare de cauza, puterea corupta a inventat o justitie paralela, care actioneaza, la fel ca pe vremuri, la apasarea pe buton. Dragnea si ceilalti infractori care conduc Romania, precum comunistii/nazistii, au masluit o structura judiciara „speciala”, cu rol represiv numita Secția Speciala de anchetare a magistraților – pe care Comisia de la Veneția ne-a cerut să o desființăm. Un nou SS haituie magistratii care nu reactioneaza la ordinele politice. Actuala lor tinta e LC Kovesi, pe care incearca s-o impiedice sa ocupe o onoranta pozitie de procuror sef european.
Nu vom accepta ca România să devină un stat represiv. Strada va ține, ca și până acum, România în Europa”, transmiteau organizatorii miscarii de la Timisoara pe Facebook, unde au si lansat apelul la protest.

Va reamintim, Laura Codruta Kovesi a fost citata la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie, avand calitatea de suspect intr-un dosar in care acuzatiile sunt de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa. E acuzata ca a luat mita 268.000 de lei.

Kovesi a fost revocata din functia de procuror-sef DNA pe 9 iulie 2018, de presedintele Klaus Iohannis la cererea ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Ulterior, ea a fost delegata la Parchetul General, iar acum candideaza pentru functia de procuror-sef al Parchetului European, aflandu-se pe lista scurta a propunerilor.

Exit mobile version