Opinia Timisoarei

Kovesi, audiata in Parlamentul European: Datoria noastra este sa respectam legea in mod egal. Nu am nimic de ascuns

Audierile pentru postul de procuror-sef european, la care candideaza Laura Codruta Kovesi, au loc la aceasta ora in Comisiile pentru libertati civile si control bugetar ale Parlamentului European.

CITESTE SI: 5 luni restrictii in trafic pe unul dintre cele mai circulate drumuri din vestul tarii. Anuntul DRDP Timisoara 

Candidatii pentru primul post de procuror-sef european pentru infractiuni impotriva bugetului Uniunii Europene sunt audiati la Bruxelles, in comisiile pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) si control bugetar (CONT) ale Parlamentului European.

Procurorul-sef european va fi numit de comun acord de catre Parlamentul European si Consiliu.

Audierile au inceput la 16.30 (ora Romaniei).

Presedintele LIBE, laburistul britanic Claude Moraes, a tras la sorti ordinea in care sunt audiati candidatii. Astfel, primul a fost audiat procurorul german Andres Ritter, dupa care s-a mers pe criteriul alfabetic, adica Jean-Francois Bohnert al doilea, iar fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi, audiata ultima.

CITESTE SI: Licitatia pentru cumpararea a 16 tramvaie noi pe baterii, cu autonomie mare, pentru Timisoara, deblocata. Contestatie respinsa 

Laura Codruta Kovesi le-a spus deputatilor europeni ca au fost expusi la informatii negative despre ea, dar ca nu are nimic de ascuns. Raspunzand unei intrebari, ea a declarat ca indeplineste toate conditiile. Al doilea candidat audiat in Comisiile pentru libertati civile si control bugetar ale Parlamentului European pentru postul de procuror-sef european, la care candideaza si fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi, François Bohnert, a fost intrebat de un europarlamentar PSD despre protocoale cu serviciile secrete, iar de Macovei despre rolul procurorului-sef european. Primul candidat, Andreas Ritter, a fost intrebat de europarlamentarul Monica Macovei daca a instrumentat cazuri de frauda cu fonduri europene care au vizat demnitari si daca au fost presiuni politice .

Sursa: stirileprotv.ro

UPDATE: Laura Codruta Kovesi a obtinut cele mai multe voturi in Comisia pentru control bugetar (CONT), dupa audierile din Parlamentul European pentr sefia Parchetului European, urmata de candidatul francez Jean-François Bohnert, cu 11 voturi.

Procurorul german Andres Ritter a obtinut un singur vot.

Cei trei candidati pentru sefia Parchetului European au fost audiati marti in comisiile LIBE si Cont.

Exit mobile version