Opinia Timisoarei

Klaus Iohannis, la Timisoara: Hotii s-au cocotat in varful statului. Plagiatul e o forma de hotie

TIMISOARA. Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Timisoara, intrebat fiind despre plagiate, ca ele nu exista doar la noi, ci in intreaga lume.

Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat, vineri, la Timisoara, in cadrul dezbaterii „Become your best! – printr-un invatamânt superior de calitate”, despre plagiate si mecanismele prin care pot fi reglate acestea.

Mecanismul exista, el se numeste autonomie universitara, dar, pâna când acest mecanism se autointegreaza, cred ca e nevoie de ajutor din partea statului. Plagiatori nu exista numai la noi, exista si in alta parte, dar acolo vorbesc de democratiile consolidate. Daca despre un politician apare discutia ca a plagiat, el pleaca din politica. Unii chiar cu o cariera brilianta in politica s-au oprit si au plecat. Nu a fost nevoie de nimeni sa le spuna sa se retraga daca sunt hoti. Noi traim momentan intr-o forma de sincopa. La noi, hotii s-au cocotat in vârful statului. Plagiatul e o forma de hotie, daca este tolerata, concluzia politicienilor e ca se poate si mai mult”, a spus Klaus Iohannis la Universitatea de Vest.

Acesta a spus ca problema a aparut in anii 90, când unii politicieni au fost atrasi spre universitati si li s-au oferit doctorate.

Aici, universitatile au tras frâna de mâna foarte târziu. Evolutia e mai complexa, de lunga durata si nu se poate spune ok, sa se termine cu plagiatul”, a mai afirmat seful statului.

Iohannis sustine ca este nevoie de un mecanism de ”autocuratire” pe care ar trebui sa-l faca universitatile, care ar trebui sa elimine ”nu plagiatul, ci plagiatorii”.

Presedintele Klaus Iohannis a spus, raspunzand unei intrebari, ca accesibilizarea invatamantului pentru persoanele cu dizabilitati nu inseamna o rampa de o jumatate de metru, care nu este o solutie.

Cred ca este inacceptabil ca o dizabilitate sa fie motiv de ingradire la educatie. Nu sunt de acord sa se creeze unitati speciale, accesibilitate avansata trebuie creata. in Romania, multi politicieni au inteles nevoia. Multa lume nu a inteles ca o rampa de jumatate de metru nu e o solutie. Vom trece si peste asta, foarte multi primari au inteles nevoia de a crea accesibilitatea reala. Cred ca natiunea romana este pe cale de a deveni o natiune care reuseste sa treaca dincolo de aparente”, a spus, vineri, la Timisoara, Klau Iohannis.

CITESTE: Presedintele Klaus Iohannis, baie de multime, la Timisoara. A dat mana cu copiii si a facut o multime de fotografii. Foto si video 

CITESTE SI: Presedintele Klaus Iohannis, la Universitatea de Vest din Timisoara: Dragi studenti, mergeti la vot si aparati-va interesele! 

VIDEO: George Stefanita

CITESTE SI: Primarul ‘general’ Nicolae Robu, pus la lopata de presedintele Klaus Iohannis, la Colegiul C. D. Loga din Timisoara 

CITESTE SI: Klaus Iohannis, la Memorialul Revolutiei de la Timisoara 

Exit mobile version