Opinia Timisoarei

Klaus Iohannis la Timisoara: Dreapta trebuie sa se unifice pentru alegerile prezidentiale

TIMISOARA. Aflat intr-o vizita la Timisoara, liderul PNL Klaus Iohannis s-a aratat convins ca este obligatoriu ca fortele de dreapta sa se coalizeze, dupa alegerile europarlamentare, pentru urmatoarea batalie electorala extrem de importanta – prezidentialele din toamna.

Numai in PNL am facut si desfacut aliante pentru a ne tine de cuvant fata de alegatori. Dupa europarlamentare, se va incerca unificarea dreptei. Nu am o solutie, dar pot sa va spun ca in campania electorala nu au fost discutii pe aceasta tema. Convingerea mea e ca dupa europarlamentare este obligatoriu sa discutam aceste chestiuni pentru a vedea in ce ecuatie putem sa coagulam dreapta in vederea castigarii prezidentialelor. Este tot mai evident ca vom avea un candidat de stanga ( Victor Ponta, n.r.) si, daca vom avea 5-6 candidati de dreapta, sansele dreptei sunt reduse in aceasta ecuatie„, a apreciat Iohannis.

Klaus Iohannis a precizat ca nu se pune problema unei rocade cu presedintele partidului Crin Antonescu in cursa pentru Cotroceni.

Liderul liberal a mai subliniat ca este increzator in colegul sau Cristian Busoi care candideaza pentru un nou mandat de europarlamentar.

Am toata increderea in colegul meu Cristi Busoi. Eu m-am implicat in aceasta campanie pentru ca eu cred in echipa noastra si nu e o poveste pe care vrem sa o vindem electoral„, a precizat Klaus Iohannis.

La randul sau, Cristian Busoi a precizat ca victoria inseamna un scor de 25%.

Am fost impreuna cu Klaus Iohannis in cel putin 4 locuri si am vazut ca a fost primit cu entuziasm si caldura si a motivat colegii PNL sa lupte ptentru victoria in aceste alegeri pentru Parlamentul Europei. Victoria inseamna pentru noi un scor de 25%, care sa ne consolideze pozitia de partid de dreapta„, a declarat Cristian Busoi.

Exit mobile version