Opinia Timisoarei

Kathryn Joosten, actrita din Neveste disperate, a murit la fel ca in film

Kathryn Joosten, interpreta curioasei Karen McCluskey din serialul „Neveste disperate” – un rol pentru care a primit doua premii Emmy -, a murit sambata din cauza unui cancer pulmonar, la varsta de 72 de ani.

Kathryn Joosten a murit in resedinta ei din Westlake Village, o localitate aflata la 60 de kilometri de Los Angeles, a precizat agentul ei de presa, Nadine Jolson. Actrita americana a fost diagnosticata cu cancer pulmonar in 2001, potrivit Mediafax.

Decesul actritei s-a produs la mai putin de trei saptamani dupa difuzarea ultimului episod din serialul „Neveste disperate”, in care personajul jucat de Joosten, Karen McCluskey, a murit din cauza aceleiasi boli, in timp ce asculta piesa „Wonderful, Wonderful” interpretata de Johnny Mathis.

Personajul ei, o femeie curioasa care se amesteca adeseori in treburi care nu o priveau, a jucat in multe scene alaturi de cele patru personaje principale ale serialului – Susan, Lynette, Bree si Gabrielle.

in afara rolului din „Neveste disperate” – in care a inceput sa joace in 2005 -, Kathryn Joosten a interpretat rolul secretarei presedintelui fictiv american Josiah Bartlet din serialul de televiziune „The West Wing”, care s-a incheiat in 2006.

Kathryn Joosten si-a inceput cariera de actrita la varsta mijlocie, dupa ce a lucrat in tinerete ca asistenta intr-un cabinet de psihiatrie si a trecut printr-un divort.

A lucrat ca artist de strada la parcul Disney World din Orlando, iar incepand din anii 1990 a aparut in cateva seriale americane de succes, precum „Murphy Brown”, „Frasier” si „The Drew Carey Show”.

A mai avut roluri secundare in serialul „General Hospital” si in lungmetrajele „Hostage” (2005) si „Bedtime Stories” (2008).

Exit mobile version