Opinia Timisoarei

Judecatoarea Elena Turcu, acuzata ca condus masina sub influenta alcoolului, revine in magistratura la Dambovita

Judecatoarea Elena Turcu revine la magistratura in Dambovita. Dupa scandalul din 2007 in care a fost acuzata ca a condus sub influenta alcoolului, Turcu a solicitat CSM sa constate incetarea de drept a suspendarii sale din functie, urmare a achitarii pronuntate de ICCJ. Presedintele Traian Basescu nu a semnat pe motiv ca nu indeplineste conditiile de pensionare. Astfel ca joi CSM i-a admis cererea.

Judecatoarea Elena Turcu, acuzata ca si-a condus autoturismul pe drumurile publice, sub influenta alcoolului, si ca a acrosat vehicule, va fi repusa in functia detinuta la Tribunalul Dambovita inainte de a fi inculpata.

CSM a decis, joi, repunerea in functie a magistratei Elena Turcu si recunoasterea vechimii acesteia pe perioada suspendarii, respectiv 8 iulie 2010-19 aprilie 2011, dispunand totodata sesizarea Comisiei de evaluare pentru a tine cont atunci cand va fi evaluata judecatoarea damboviteana, procedura realizata din trei in trei ani. Totodata, CSM a aratat ca nu este competent in a dispune plata drepturilor cuvenite catre Turcu.

Directia Resurse Umane a CSM a indicat Ministerul Justitiei ca fiind cel care trebuie sa rezolve situatia financiara a judecatoarei Turcu.

Judecatoarea a facut, in decembrie 2008, cerere de pensionare, iar CSM, constatand ca aceasta indeplineste conditiile de pensionare, i-a inaintat solicitarea presedintelui Traian Basescu pentru ca acesta sa semneze decretul care ar fi facut efectiva iesirea din magistratura a Elenei Turcu. Presedintele Basescu a refuzat sa ii permita judecatoarei Elena Turcu sa se pensioneze pe motiv ca nu indeplineste conditiile de pensionare. Pe tot parcursul procesului in care a fost implicata, Turcu a fost doar suspendata din functie, putand acum, dupa achitarea definitiva pronuntata, sa revina in sala de sedinta printr-o simpla formalitate.

Judecatoarea Elena Turcu despagubita cu 150.000 de lei, in dosarul „Alcoolul la volan”

Mai mult, dupa ce a fost achitata, judecatoarea Elena Turcu are de luat bani de la stat. Mai exact 150.000 de lei adica salariile din perioada in care, pentru ca era judecata, nu a mers la serviciu. in plus, se va intoarce in sala de judecata ca magistrat.

In iulie 2010 judecatoarea a fost trimisa in fata instantei. De atunci nu a mai lucrat nicio zi, pentru ca a fost suspendata de CSM.

Exit mobile version