Opinia Timisoarei

Joe Biden e oficial presedintele Statelor Unite ale Americii. Congresul i-a validat victoria dupa revolta de la Capitoliu, soldata cu 4 morti si zeci de arestati

Democratul Joe Biden este cel de-al 46-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii. Victoria sa a fost validata de Congresul american la capatul unei sedinte intrerupte de sustinatorii lui Donald Trump.

CITESTE SI: Aproape 1.000 de medici, asistente si infirmiere s-au vaccinat in ultimele 24 de ore, la Timisoara si in judet 

Congresul american s-a reunit dupa ore bune si a validat victoria lui Joe Biden cu 306 la 232 in fata candidatului republican Donald Trump.

Anuntul a fost facut de vicepresedintele SUA, Mike Pence, in calitate de presedinte al Senatului. Ultima etapa este depunerea juramantului in cadrul ceremoniei care va avea loc pe 20 ianuarie.

Va reamintim, miercuri, sustinatorii presedintelui in exercitiu Donald Trump au intrerupt sedinta Congresului ce urma sa valideze victoria lui Joe Biden. Oamenii au rupt cordoanele fortelor de ordine, au spart ferestrele Capitoliului si au intrat in cladire.

CITESTE SI: Anarhie in Statele Unite ale Americii. Sustinatorii lui Donald Trump au luat cu asalt cladirea Capitoliului. Congresul a fost evacuat 

Unii dintre protestatari au ajuns chiar in cladirea Senatului sau in biroul lui Nancy Pelosi, presedintele Camerei Reprezentantilor.

In urma scenelor violente 4 oameni au murit, iar 14 politisti au fost raniti.

In urma evenimentelor, la Washington a fost activata Garda Nationala, iar primarul orasului a instaurat starea de urgenta timp de 15 zile.

Exit mobile version