Jeg gros pe mese si podele, mucegai pe pereti, gunoi in bucatarie printre farfurii. Mizerie crunta intr-un restaurant din Timisoara, gasit de inspectorii de la Protectia Consumatorului. A fost inchis o jumatate de an

TIMISOARA. Masuri extreme dupa un control fulger al comisarilor de la Protectia Consumatorului intr-un resturant din Piata Victoriei, la Timisoara, unde au gasit mizerie crunta, alimente stricate, tinute in caldura, si utilaje pentru prepararea mancarii de-a dreptul slinoase.

Acestia si-au pus mainile in cap imediat dupa ce au trecut pragul localului pentru un control tematic operativ.

Intreg spatiul de prestare a serviciilor de alimentatie publica era insalubru si impropriu desfasurarii activitatii, peretii cu infiltratii de umezeala, mucegai, placi de gresie cazute. Am gasit utilaje, instrumentar, spatii de depozitare neigienizate corespunzator. Materii prime lipsite de elemente de identificare-caracterizare necesare determinarii conformitatii acestora, specialitati fara data prepararii, unele in afara datei durabilitatii minimale. Nerespectarea recomandarilor producatorului legat de conditiile de pastrare-depozitare„, transmite Alin Gubandru, comisar sef adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Timis.

Comisarii CJPC Timis au decis sa puna lacatul pe restaurant vreme de o jumatate de an si i-au ars patronului o amenda s-o tina minte.

Am aplicat sanctiune 20.000 de lei si propunere de sanctiune complementara, de inchidere a unitatii de pana la 6 luni„, a mai transmis Alin Gubandru.

Va reamintim, in urma cu cateva zile, cei de la Protectia Consumatorului au descins in 13 restaurante si localuri din Timisoara si din judet, chiar si in incinta mall-urilor si in centrul vechi, unde au impartit amenzi si au inchis 3 dintre unitati.

CITESTE SI: Strat gros de grasime arsa pe pereti, mizerie crunta, alimente stricate. Dezastru descoperit in restaurante din Timisoara de catre Protectia Consumatorului. Mai multe au fost inchise. Foto 

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Si care este problema , este o situatie generalizata in asemenea stabilimente indiferent de staif,angajatul de azi daca nu are de lucru o bucata de timp in loc sa faca curatenie si sa puna lucrurile la punct baga nasul in telefon.
    Si cind ma gindesc ca sint o gramada de idioti care se duc sa manince in tot felul de circiumi si platesc sume uriase ( pretul la o portie este cam cit costa la magazin mincarea decenta pe o saptamina ) , pentru asemenea ,, servicii ,, , dar se cheama ca maninca la local.

    • Dumneavoastră scrieți cu â din i, nu mai lăsați comentarii, citiți mai bine ziarul din 1800 ca e mai actual.
      „circiumi” :))))))))))

    • Deci, daca mă duc să mănânc la un restaurant sunt un idiot, după părerea ta. Fără supărare, dar ai mintea unei stridii!!

  2. Nu mai mancati in oras , la majoritatea 80 % e asa . Jegurilea (horeca) astea au a mai avut obraznicia sa se planga ca ii falimenteaza epidemia de COVID19 .

  3. Măi Protecția consumatorului,spune bre numele stabilimentului(nu-ți permite legea?)să știm și noi,altfel e un mare fâs!

    • Pizza Ricci

  4. Mi-ați făcut poftă de pizza😋🍕

  5. Directia sanitara veterinara Timis una dintre cee mai importante institutii cu atributii de control in ceea ce priveste alimentatia publica mai exista ….. am sezizat nereguli la dumnealor si nu am primit raspuns…..ma inndrept spre OPC

  6. Care 6 luni ca la o asemenea sanctiune schimbă firma și redeschide șandramaua peste o saptamina.

  7. Mizerie si gandaci ii vezi cum misuna nu doar inauntru ci si pe afara la terasa vodafone din pta victoriei.. si asta nu pare sa izgoneasca clientii – Romanul e obisnuit cu mizeria !

  8. Mai bine statui acasa si mancai praz cu branza ce sa cheltui banii prin oras ca doar vreau sa-mi i-au cinciar sa fac drifturi cu verii mei la stadion .

    • Vasile, oricat te-ai fi obisnuit cu jegul – din varii motive – pana la varsta ta – pe banii tai, tot cred ca TU MERITI (si oricine altcineva in locul tau) ca in bucataria oricaui loc ce da de mancare, si mainile angajatilor, si oalele si in frigidere sa fie curat.

      • Nu numai că e obișnuit cu jegul acest Laszlo Büdösmagyar, care-și zice ”Vasile Olteanu” mai sus, dar el însuși este un jeg! Este un jeg unguresc care ”se dă” român.

  9. Corect! Clientul este cel care tine sandramaua activa asa ca trebuie sa-l respectati, a priori si pana la proba contrarie, ca om si client si ca atare nu aveti voie sa-i dati sa manance mizerii pe care voi nu le-ati atinge macar. Ma mir ca nu v-a dat cineva in judecata pana acum pentru toxiinfectie alimentara sau ceva mai rau. Dar mai e timp. In orice caz, acum cu afacerea inchisa ce incasari mai face proprietarul? Chiar daca are 20 de localuri, scoate bani din 19, ca unul e inchis si nu produce. Om de afaceri sau om de afaceri roman, cum s-ar caracteriza patronul?

  10. Pe la dughenele din Complex când dați o tura?

  11. Vezi ca acusi vine iarna si va pisati pe voi de frig .
    Cat e litrul de motorina , 9 lei ?
    Ha ha ha !

    Amaratii Europei si saraci si prosti .