Opinia Timisoarei

Jefuitori de paduri, ‘saltati’ de mascati in Timis. Perchezitii la hotii de lemne. Video

TIMISOARA. Perchezitii marti dimineata in Timis. Politistii si jandarmii au descins la mai multe adrese din localitati aflate in zona Lugojului. Oamenii legii au scotocit 17 locuinte ale unor suspecti de taieri ilegale de paduri si furt de lemne.

CITESTE SI: Suflet de biker la Timisoara. Motociclistii le-au facut o bucurie copiilor dintr-un centru social carora le-au curatat gradina si o vor reamenaja. Video

Anchetatorii vorbesc de cel putin 5 indivizi implicati in acest dosar, care timp de aproape 3 ani ar fi taiat si vandut lemn din padurile de langa satul Visag, comuna Victor Vlad Delamarina.

VIDEO: George Stefanita

Cei ridicati in aceasta dimineata de mascatii de la trupele speciale sustin ca padurile le apartin si ca lemnul taiat l-ar fi folosit pentru incalzirea propriilor locuinte.

In ultimele luni, insa, oamenii legii au reusit sa intercepteze mai multe transporturi de lemn. O incarcatura de aproximativ 3 mc se vindea in localitatile de langa Lugoj cu 1900 de lei, spun anchetatorii. In total, este vorba de sute de metri cubi de material lemnos vandut ilegal.

Suspectii, dar si cei care au cumparat lemnele vor fi dusi la audieri la Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj.

UPDATE: 3 barbati retinuti

Dupa descinderi, 3 barbati au fost retinuti si dusi in Arestul IPJ Caras Severin, pentru ca la Timisoara nu mai sunt locuri.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, 56 de metri cubi de material lemnos și unelte folosite la tăierea arborilor (3 motofierăstraie și 19 lanțuri pentru lamă).

De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 8.200 de țigarete de contrabandă, 41 de cartușe și 14 capse, deținute ilegal, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “nerespectarea regimului armelor și munițiilor ”.

Trei bărbați în vârstă de 23, 34 și 45 de ani au fost conduși la sediul poliției pentru audieri.

În urma probatoriului administrat în cauză, bănuiții au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere ilegală de arbori, furt de arbori și nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Exit mobile version