Opinia Timisoarei

Iubitorii muzicii folk si-au dat intalnire cu Ducu Bertzi pe malul Begai, la Porto Arte, in Timisoara

TIMISOARA. Localul Porto Arte, de pe malul Begai, a gazduit, joi seara, un show marca Ducu Bertzi pentru fanii muzicii folk. Acesta a cantat  alaturi de Mihai Nenita melodii care au incantat publicul timisorean.

Localul a fost plin, iar cei prezenti la eveniment s-au simtit bine si au aplaudat cu entuziastm la fiecare melodie a cantaretului.

Ducu Bertzi s-a nascut în 21 septembrie 1955 la Sighet si si-a inceput cariera alaturi de grupul Mi bemol rock, on vremea liceului. La primul festival de poezie si muzica de la Sighet, in 1973, Bertzi a castigat marele premiu ce a constat intr-o… valiza. Debutul pe o scena recunoscuta a avut loc in 1976, la Baia Mare, in cadrul manifestarilor organizate de Cenaclul Flacara, unde a activat pană în 1985.

Prima inregistrare audio a fost realizata la Radiodifuziunea Romanăa in noiembrie 1979, cu titlul „Cand s-o-mpartit norocu’”, iar printre slagarele sale binecunoscute se numara „Si de-ar fi”, „Floare de colt”, „M-am indragostit numai de ea”, „Suflet fara chei” si „Omul padurii”.

Foto: George Morgan

Exit mobile version