Opinia Timisoarei

Iubitorii de carte asteptati cu mii de titluri la a X-a editie Bookfest, la Centrul Regional de Afaceri de la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Timp de 4 zile, Timisoara se transforma in centrul de interes al iubitorilor de carte. La Centrul Regional de Afaceri al CCIAT s-a deschis o noua editie a targului de carte Bookfest.

Peste 40 de edituri din intreaga tara si-au amenajat standuri la targul din acest an, ajuns la editia cu numarul 10. Timisorenii pot gasi titluri din literatura romana sau straina, din toate genurile, atat pentru adulti, cat si pentru copii.

In cadrul targului sunt deschise si standuri de unde timisorenii isi pot achizitiona si albume muzicale ale mai multor artisti. De asemenea, expozantii ii asteapta pe timisoreni cu reduceri la atractive.

Ne bucuram foarte mult ca cei peste 40 de expozanti care sunt prezenti aici se bucura de acest Centru Regional de Afaceri pe care l-am modernizat inca de anul trecut si multumim Asociatiei Editorilor din Romania, si domnului director Mitrica, pentru faptul ca ne acorda increderea si consecventa de a ne alege sa fim parteneri pentru a realiza acest salon de carte Bookfest aici la noi. Speram ca timisorenii sa ne viziteze si sa se bucure de personalitatile marcante romanesti contemporane care vor fi prezente aici. Avem si programul afisat si se vede in fiecare zi cine va fi, ce va prezenta si de ce se vor putea bucura iubitorii de carte si vizitatorii de toate varstele„, a declarat Mihaela Tomescu, director general al Camerei de Comert Industrie si Agricultura Timis.

In urmatoare zile, la Bookfest vor avea loc mai multe lansari de carte, iar la salonul de carte vor fi prezente si nume importante ale literaturii romanesti, printre care Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici sau Radu Paraschivescu.

Inseamna o sarbatoare a cartii, cu atat mai mult conjugata cu detinerea de catre Timisoara a titlului de Capitala Culturala Europeana, dar, atentie, lumea are impresia ca e vorba de festivism aici. Nu, Timisoara merita acest titlu de Capitala Culturala pentru ca infrastructura culturala pe care si-a dezvoltat-o in sute de ani deja, de vreo 300 cel putin, face ca aici sa avem un sistem perfect, cu Fliarmonica, Teatru, Opera, librarii. Slava Domnului ca avem un oras in care sunt librarii, biblioteci. Bookfest incearca sa fie, nu neaparat o institutie parte a acestui ecosistem, ci o parte, o farama, din traseul cultural pe care timisorenii il au. Din pacate nu reusim decat 4 sau 5 zile pe an sa fim prezenti aici, dar ne bucura de fiecare data raspunsul extrem de entuziast pe care il are publicul din Timisoara. Galeria de personalitati culturale pe care o avem in acest an e in sine o noutate pentru ca nu gasesti oriunde un line-up cu Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Ioana Parvulescu, Horia Roman Patapievici, Arman Gosu, deci sunt oameni care in general reusesc sa stranga lume pentru cate o conferinta. Acum, cine vine la salonul de carte Bookfest are ocazia sa ii vada pe de-a intregul de-a lungul celor 3 zile care urmeaza. Si sper ca pe langa ei lumea va veni si la tinerii pe care ii propunem in program. Sunt o gramada de scriitori debutanti pe care editurile au avut curajul sa parieze, desi vremurile nu sunt deloc dintre cele mai fericite„, a spus Mihai Mitrica, director executiv al Asociatiei Editorilor din Romania.

Timisorenii vor putea vizita zilnic Bookfest la Centrul Regional de Afaceri pana la ora 20. Targul este deschis pana duminica, iar intrarea este libera.

Exit mobile version