Opinia Timisoarei

‘Iubirea e iubire!’ Sute de oameni la marsul Pride TM al comunitatii LGBTQ+ de la Timisoara. Video

TIMISOARA. Sute de oameni de toate varstele, barbati si femei deopotriva, au participat, sambata, la a doua editie a marsului Pride TM de la Timisoara, actiune dedicata comunitatii LGBTQ+.

CITESTE SI: Un pod peste Bega de langa Timisoara, batran de peste 100 de ani, va fi demolat si se va construi unul nou in loc. S-a lansat prima licitatie 

Ca si in 2022, purtand steaguri in culorile curcubeului si pancarte pe care erau inscrise diferite mesaje de sustinerere, participantii la actiunea comunitatii LGBTQ au marsaluit pe strazi scandand ‘Iubirea e iubire!‘.

Ne aflam la a patra editie Pride TM si la al doilea mars organizat in Timisoara. Este o forma de bucurie in interiorul comunitatii, dar si de protest, pentru ca traim intr-o tara din Uniunea Europeana care nu ofera nici o forma de recunoastere cuplurilor de acelasi gen, nu are niciun fel de cadru pentru tranzitia persoanelor transgender si nu recunoaste diversitatea dincolo de binaritate. Mai mult decat atat, Timisoara este Capitala Culturala Europeana in 2023, iar un oras european recunoaste si sustine drepturile omului, deci, implicit drepturile comunitatii LGBTQIA+”, transmit organizatorii Pride TM.

Sub atenta supraveghere a jandarmilor, oamenii au pornit din Parcul Central/Anton Scudier (iesirea de pe Splaiul Nicolae Titulescu) spre Podul dinspre Maria, apoi pe bulevardul Vasile Parvan prin pasajul subteran Michelangelo, au continuat pe bulevardul Corneliu Coposu si s-au oprit in Parcul Regina Maria, unde se desfasoara un festival al comunitatii.

Actiunea s-a desfasurat fara incidente.

Marsul Pride TM este la a doua editie, dupa ce anul trecut a fost organizat cu plecare din parcul aflat in apropierea Postei Mari, iar traseul a avut ca punct final tot Parcul Poporului.

Marsul Pride TM face parte din programul Timisoara Capitala Culturala 2023.

VIDEO: Identity Education

Exit mobile version