Opinia Timisoarei

Iubesti cafeaua calda? Au aparut boabe metalice de cafea, care iti tin bautura calda 5 ore!

Ritualul de dimineata ce presupune savurarea cafelei se poate prelungi, in unele cazuri, chiar spre pranz, din lipsa de timp sau potrivit gusturilor personale. Apare, atunci, un dezavantaj: cafeaua se raceste, fiind mai putin imbatatoare. Insa o echipa de inventatori a rezolvat aceasta problema, prezentand boabele de cafea metalice, capabile sa pastreze temperatura bauturii pana la 5 ore.

Coffee Joulies nu numai ca pastreaza calda cafeaua, insa o pot si raci de trei ori mai repede decat daca lichidul si-ar cobori temperatura singur, pastrandu-i apoi temperatura constanta – respectiv cafeaua calduta – timp de pana la 5 ore, conform Daily Mail.

Boabele metalice, ce au forma unora de cafea, absorb energia termala suplimentara din lichidul fierbinte, pentru a o elibera ulterior, pe masura ce bautura se raceste, pentru a-i mentine temperatura.

Fenomenul ce sta in spatele acestei inventii pare sa sfideze legile termodinamicii, insa se explica perfect: in boabele din otel inoxidabil se afla un material non-toxic, „vinovat” de acest efect, explica cei care se afla in spatele proiectului.

Nici macar nu trebuie sa fii amator de cafea pentru a te bucura de inventie; Coffee Joulies isi fac treaba si daca sunt introduse in vasul cu ceai, ciocolata sau lapte.

Exista totusi, o conditie, acest vas trebuie sa aiba un capac.

Coffee Joulies urmeaza sa intre pe piata americana cat de curand, la pretul de 50 de dolari.

Exit mobile version