Opinia Timisoarei

Iti faci check-in si urci in avion, fara sa mai stai la coada la controlul documentelor. Ultimele pregatiri pentru inaugurarea noului Terminal de Plecari Externe al Aeroportului Timisoara la intrarea in Schengen Aerian

TIMISOARA. Se spala geamurile, se face curatenie, se procedeaza la ultimele verificari si retusuri pentru ca totul sa functioneze perfect. Pregatirile de deschidere sunt pe ultima suta de metri.

Noul Terminal de plecari externe al Aeroportul International ”Traian Vuia” din Timisoara va fi inaugurat in 29 martie, intr-un moment istoric, odata cu aderarea Romaniei la Spatiul Schengen aerian.

”Aeroportul International Timisoara «Traian Vuia» a derulat in ultimii doi ani un proiect prin care a fost materializata cea mai importanta investitie din istoria institutiei, noul Terminal de Plecari Externe.

Intrarea Romaniei in Schengen a condus la reoganizarea fluxurilor de plecari/sosiri, motiv pentru care denumirea noului terminal s-a transformat din Terminal de Plecari Externe in Terminal de Plecari Schengen”, au transmis reprezentantii Aeroportului Timisoara.

Nu vom mai sta la cozi pentru controlul documentelor la frontiera in aeroport

Pe 31 martie, intram in Schengen Aerian. Asta inseamna ca atunci cand mergem cu avionul intr-un stat membru nu vom mai sta la cozi pentru a ne fi verificate documentele. Insa, in continuare este nevoie sa avem un document de calatorie valabil. Verificarea identitatii se face la check-in sau la imbarcarea in avion. Pentru statele non Schengen conditiile raman neschimbate.
Mai mult, date fiind scannerele 3D pentru controlul bagajelor de mana, la Timisoara, nu vom mai scoate laptopurile sau alte device-uri pe banda si vom putea avea la noi lichide in cantitati mai mari.

Noul terminal, la care s-a lucrat 2 ani, are o suprafata construita de 12.000 de metri patrati, 6 filtre de securitate, 18 ghisee check-in si 6 porti de scanare automata a documentelor. Constructia vine in completarea Terminalului de Sosiri Curse Externe care este in exploatare din iulie 2021.

Concelex SRL din Bucuresti s-a ocupat de implementarea proiectului. Contractul a avut o valoare de 89 de milioane de lei (fara TVA), iar finantarea a fost asigurata din 3 surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat si veniturile proprii ale aeroportului.

Exit mobile version