Opinia Timisoarei

Iti curge nasul, stranuti intruna, ai ochii umflati? Ambrozia loveste naprasnic la Timisoara, iar alergicii se inmultesc in fiecare zi! Ce se intampla cu terenurile pe care planta creste in voie?

TIMISOARA. Ambrozia, planta ce a invadat pur si simplu Timisoara si imprejurimile in ultimii ani, a devenit unul dintre cei mai temuti dusmani ai localnicilor.  La usile medicilor alergologi sunt cozi interminabile de pacienti care acuza cu totii aceleasi necazuri: ochi iritati si umflati, sir necontenit de stranuturi si muci. Daca la inceput multi au crezut ca este vorba de o banala raceala in miez de vara, curand aveau sa isi dea seama ca s-au ales cu o alergie la ambrozie.

Dupa boomul imobiliar de acum cativa ani, cand in Timis s-au cumparat terenuri cu nemiluita, iata ca parcelele stau acum abandonate si nevandute, iar pe ele ambrozia si-a gasit un loc perfect sa se extinda. In perioada august – septembrie, planta elibereaza in aer milioane de grauncioare fine de polen care ii afecteaza teribil pe timisorenii mai sensibili.

Chiar daca o hotarare de Consiliu Local spune ca proprietarii de terenuri care nu indeparteaza ambrozia de pe ele vor fi aspru sanctionati, prea putini s-au sinchisit sa le curete.

Politistii Locali au misiunea de a-i identifica pe cei care nu respecta legea.

Si in ultimele saptamani, agentii au batut orasul in cautare de terenuri cu ambrozie si au identificat 41 de parcele noi ce au fost invadate de temuta planta. Politistii incearca acum sa-i gaseasca pe proprietari si sa-i amendeze.

Alte 21 de terenuri sunt deja in evidentele agentilor de la Serviciul de Protectia Mediului si au fost reverificate. 18 dintre proprietarii nepasatori au fost sanctionati.

Politistii Locali reamintesc ca cei care nu taie ambrozia de pe parcele risca amenzi intre 1500 si 2500 de lei.

Exit mobile version