Opinia Timisoarei

Istoria se repeta. Saptamani la rand nu s-au mai ridicat sacii cu iarba, frunze, crengi si alte resturi vegetale de pe strazile din Timisoara pentru ca primarul n-a semnat la timp noul contract

TIMISOARA. S-a umplut iarasi Timisoara de saci cu iarba cosita de timisoreni din gradini ori cu crengi dupa toaletarea copacilor primavara. Aceasta pentru ca Dominic Fritz nu s-a grabit sa semneze contractul subsecvent cu firma TransClean, cea care are in atributii sa adune resturile vegetale de pe strazile orasului.

CITESTE SI: Rezervistii, inapoi la arme, la Timisoara. Aproape 3000 de oameni dusi la trageri cu pistolul mitraliera. Romanii, pregatiti de Armata sa-si apere tara. Video 

Vechiul contract a expirat in 6 aprilie, iar administratia ar fi parafat noul document abia miercuri, in 26 aprilie, astfel ca in ultimele saptamani, masinile care aduna resturile vegetale au fost trase pe dreapta si n-au mai putut merge in teren pentru a curata orasul de frunze, iarba sau crengi adunate de timisoreni si stivuite la marginea strazilor din cartiere.

Istoria se repeta an de an. Si in 2022, dar si in 2021 s-a intamplat la fel, administratia Fritz a suspendat timp de cateva saptamani serviciul de colectare a deseurilor vegetale. Primarul nu a vrut initial sa semneze noul contract subsecvent pe inca un an cu TransClean, dupa ce cel vechi a expirat, fiind invocate unele… nelamuriri legate de necesitatea unui aviz de Mediu la dosar, aviz de care insa nu era nevoie. In realitate, spun surse din sanul municipalitatii, s-ar fi incercat amanarea momentului pentru a nu plati serviciul.

De saptamana viitoare se vor aduna sacii cu iarba si crengi

Odata cu semnarea, ieri, a noului contract, conducerea primariei trebuie sa dea un ordin de incepere a operatiunii de strangere a resturilor vegetale din oras, astfel ca, cel mai probabil, de marti, firma de curatenie va elibera strazile de sacii cu deseuri din gradinile orasului.

Contractul cadru pe 4 ani cu TransClean se ridica la 23.196.000 de lei fara TVA, adica 5.873.029 euro, cu TVA, si a fost incheiat in martie 2020. An de an, trebuie iscalite contracte subsecvente.

Exit mobile version