Opinia Timisoarei

Israelul ataca Iranul: Explozii puternice în centrul tarii. Zborurile comerciale suspendate, iar apararea antiaeriana activata

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca razbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului sau de la sfarsitul saptamanii trecute.
Presa de stat iraniana a anuntat vineri dimineata devreme ca fortele sale au distrus cateva drone. O sursa a declarat pentru Reuters ca Statele Unite nu au fost implicate, dar au fost notificate de Israel înainte de atac. Agentia de stiri iraniana Fars a relatat ca trei explozii au fost auzite în apropierea unei baze militare din orasul central Isfahan. Un oficial iranian a afirmat ca nu a fost vorba de un atac cu rachete si ca exploziile au fost rezultatul activarii sistemelor de aparare aeriana ale Iranului.

Televiziunea de stat iraniana a transmis ca, la scurt timp dupa miezul noptii, „trei drone au fost observate pe cer deasupra orasului Isfahan. Sistemul de aparare aeriana s-a activat si a distrus aceste drone pe cer”. Ulterior, televiziunea a declarat ca situatia din Isfahan era normala si ca nu au avut loc explozii la sol. Armata israeliana nu a vrut sa faca niciun comentariu cu privire la aceste informatii. Zborurile comerciale au fost suspendate catre şi dinspre mai multe aeroporturi, inclusiv Teheran.

Mai multe AICI.

Exit mobile version