Opinia Timisoarei

Iresponsabilitatea unor cadre medicale, in pandemie de COVID 19. Trei asistente medicale infectate au plecat din spital la Timisoara. Sunt asteptate rezultate de la 60 de teste facute in Spitalul CFR

TIMISOARA. Cateva asistente de la Spitalul CFR din Timisoara au fost primele care au dat bir cu fugitii din calea coronavirusului, la inceputul pandemiei, iar acum tot asistente de la aceasta unitate medicala sunt primele care profita de legislatia permisiva si pleaca acasa din spital.

Un nou focar de infectie a fost depistat zilele acestea la Spitalul CFR din Timisoara, unde cele 3 asistente au fost confirmate cu COVID 19, dar si 4 pacienti.

Spitalul a luat decizia redeschiderii pavilionului dedicat ingrijirii celor cu coronavirus si i-a transferat acolo pe bolnavii infectati, care sunt supravegheati si de patru medici de la Victor Babes, in urma unei intelegeri cu Directia de Sanatate Publica Timis.

Cele trei asistente medicale, fara simptome, insa au decis sa nu ramana in spital. Prima depistata pozitiv cu Sars Cov 2 a cerut externarea din Spitalul Victor Babes, unde ajunsese saptamana trecuta, iar celelalte doua au refuzat sa ramana in ingrijirea colegilor lor de la Spitalul CFR.

Desi ar fi trebuit sa fie primele care sa inteleaga gravitatea bolii si usurinta cu care se transmite, cele 3 asistene au cerut, profitand de vidul legislativ, sa ramana in izolare acasa chiar daca sunt infectate si si-ar putea pune in pericol familiile si vecinii.

Cei 4 pacienti infectati internati sunt si ei asimptomatici.

Este vorba despre doua asistente cu varste curpinse intre 35 – 45 de ani care au optat sa se izoleze la domiciliu, dupa ce au fost depistate cu COVID – 19. Este dreptul lor, ele nefiind simptomatice. Ele au intrat in contact direct cu prima asistenta depistata pozitiv, cea care s-a internat la Spitalul de Boli Infectioase. Mai avem cei patru pacienti din pavilion care si ei sunt asimptomatici si nu ridica probleme. Ei erau internati pe Sectia de Medicina Interna si aveau test negativ la internare„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Adela Filipescu, purtatorul de cuvant al Spitalului CFR din Timisoara.

La Spitalul CFR Timisoara au fost facute aproximativ 60 de teste, pentru tot personalul medical si pacientii internati, iar o parte dintre rezultate inca sunt asteptate.

Exit mobile version