Opinia Timisoarei

Ioan Cojocari, secretarul Primariei Timisoara, ii sfideaza pe parintii elevilor de la Lenau. Are acces in curte si isi ia nepoata de la scoala cu masina Primariei! FOTO si VIDEO!

TIMISOARA.Cine imparte, parte-si face” e o vorba din popor care se dovedeste a fi adevarata, de obicei, cand subiecti sunt diversii potentati de tip romanesc. Una dintre cele mai noi situatii care dovedesc veridicitatea proverbului poate fi observata, in Timisoara, pe strada Dr. Iosif Nemoianu. Acolo este amplasat un nou spatiu dedicat celor mai mici dintre elevii de la „Nikolaus Lenau”. In fiecare dimineata si dupa-amiaza, parintii acestora comit tot felul de contraventii cat timp ii conduc pana in curtea institutiei, a carei intrare este blocata la strada cu o bariera.

Functionarul public s-a folosit de calitatea sa pentru a obtine un „folos“ inaccesibil timisorenilor de rand

„In timp ce noi cautam disperati locuri de parcare, o masina a primariei intra cu nonsalanta pana in curtea scolii. Pasagerul este domnul Cojocari, care o duce si o aduce pe nepoata sa. Pe banii timisorenilor. El poate trece de bariera, pentru ca are telecomanda, dar noi nu. Asta da democratie”, a declarat Andrei Sandor, unul dintre parintii sfidati de secretarul Primariei Timisoara.

Ioan Cojocari s-a aparat explicand ca are o calitate oficiala in cadrul scolii. „Sunt membru in consiliul de administratie al liceului. Am facut, am renovat absolut tot ce este aici. Nu cred ca este o problema si nu cred ca este un lucru atat de deranjant. Lipsa locurilor de parcare afecteaza pe toata lumea. Nu stiu cine mai are telecomanda pentru bariera, ca nu eu le-am impartit”, a declarat secretarul primariei.

Potrivit acestuia, faptul ca foloseste masina de serviciu si soferul aferent pentru o chestiune personala nu este, de asemenea, problematic. „Am venit pentru ca acum am terminat programul. Nu cred ca asta este cea mai mare problema”, a precizat Cojocari.

La directiunea liceului german, situatia se clarifica. Secretarul primariei nu a primit o telecomanda din partea scolii, ci si-a insusit una prin mijloace proprii. „Noi nu i-am dat telecomanda. Acolo s-au facut lucrari prin intermediul primariei. Domnul Cojocari este in consiliul de administratie al liceului, dar prin primarie a obtinut aceasta telecomanda. Spatiul a fost initial destinat internatului, iar in urma deciziei Ministerului Educatiei sa se introduca clasele pregatitoare solutia pe care am gasit-o a fost schimbarea destinatiei, pentru a nu aduce copiii din ciclul primar la scoala dupa-amiaza. Spatiul a fost amenajat pentru clasa pregatitoare, clasele I si III. Cei care mai au acces acolo sunt cadrele didactice si alti angajati ai scolii”, a declarat Elena Wolf, director al Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timisoara.

O coincidenta interesanta este si faptul ca interesul secretarului Primariei Timisoara pentru respectiva unitate de invatamant a inceput in acest an scolar. „Domnul Cojocari este in consiliul de administratie din acest an”, a precizat Elena Wolf. Iar tot din acest an scolar a intrat in randurile elevilor liceului si nepoata celui cunoscut in primarie ca „Tata Jean”.

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version