Opinia Timisoarei

Invataturile primarului Nicolae Robu catre timisoreni: Inchideti caloriferele ca sa platiti facturi mai mici!

TIMISOARA. Primarul Timisoarei le sugereaza timisorenilor sa-si inchida caloriferele ca sa plateasca mai putin la intretinere. Asa ar trebui sa faca economie la agentul termic, in conditiile in care temperaturile de afara au crescut cu mult peste 0 grade.

Nicolae Robu spune ca cei care pot sa inchida caloriferele cand afara este soare ar trebui sa o faca pentru a consuma cat mai putin agent termic. Nu toti timisorenii bransati la sistemul centralizat au si repartitoare pe calorifere ca sa o poata face.

Vreau sa ii rog pe cetateni si pe conducatorii diverselor institutii sa fie si ei preocupati sa nu consumam agent termic in mod inutil si sa-si inchida caloriferele pentru a plati facturi mai mici. Cine poate, evident. Posibilitatile de reglaj sunt reduse. Exista, la nivelul centralelor si la nivelul punctelor termice, dar intr-o plaja redusa. Mai eficiente ar fi interventiile consumatorilor„, considera Robu.

Pe de alta parte, primarul a cerut directorului Colterm sa dea mai putina caldura in aceasta perioada, pentru ca zilele sunt mai calduroase.

Am cerut directorului Colterm sa ia masuri pentru a nu se furniza caldura in exces in aceasta perioada in care vremea este foarte schimbatoare si avem parte de zile calduroase sau chiar foarte calduroase uneori. Am constatat de multe ori ca se ajunge in situatia de a se sta cu geamurile deschise, facandu-se astfel risipa de combustibil si pana la urma risipa de bani la cei ce platesc acel combustibil„, a completat Robu.

CITESTE SI: Facturi uriase pentru caldura in Timisoara. De ce cresc atat de mult cheltuielile la intretinere in ianuarie si februarie?

CITESTE SI: Cine nu zice ca mine, pleaca? Directorul Colterm, amenintat cu demiterea de Nicolae Robu, pentru ca nu crede in reducerea facturii la caldura din 2013 promisa de primar, fara marirea subventiilor

Exit mobile version