Opinia Timisoarei

Inundatii la Timisoara provocate de ploaia torentiala. Masini blocate sub pasaje, la Jiul si Popa Sapca, subsoluri inundate. FOTO si VIDEO!

TIMISOARA. Ruperea de nori din aceasta noapte a transformat Timisoara intr-o  Venetie. S-au produs inundatii in tot orasul, deoarece sistemul de canalizare n-a mai facut fata cantitatii uriase de apa ce a cazut din ceruri, de peste 50 de litri pe metrul patrat.

Apele s-au revarsat in subsoluri de case si blocuri, dar si in garaje, curti si sub pasajele de cale ferata.

Pompierii au fost chemati sa intervina in aproape toate cartierele. La dispecerat au ajuns aproape 100 de apeluri disperate de la timisoreni care le-au cerut ajutorul. Toata noaptea, peste 100 de pompieri cu tot efectivul de autospeciale au muncit pe rupte sa evacueze apa din curti ori subsoluri, precum si de sub pasajele de cale ferata.

UPDATE – CITESTE SI: Timisoara dupa potop: strazi blocate, trafic de cosmar, soferi furiosi! FOTO!

UPDATE: Cod galben de vreme rea pana joi seara. Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea, valabil pana in 15 mai, ora 18.00.Conform acestuia instabilitatea atmosferica va continua sa se manifeste in cea mai mare parte a tarii prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina. In Banat, cea mai mare parte a Olteniei si a Moldovei, nordul Munteniei, precum si in vestul si sudul Transilvaniei cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp si izolat, cu precadere in nordul Moldovei si al Carpatilor Orientali, 40…50 l/mp.

UPDATE: COD PORTOCALIU DE PLOI SI VANT pana la ora 2.00!

UPDATE: Toate pasajele de cale ferata  au fost inchise: Jiul, Popa Sapca, Piata 700, pe Brediceanu, si de pe Gheorghe Lazar !

Dupa ce sub pasajul de la Popa Sapca, un sofer a ramas blocat cu masina zeci de minute, iar o soferita era cat pe ce sa se intepeneasca tot acolo cu autoturismul, in cealalta parte a orasului, sub pasajul Jiul, alti conducatori auto au avut nevoie de ajutor.

Sub pasajul de cale ferata Jiul au ramas blocate un microbuz si 3 masini mici, in apa care depasea 1 metru.

Politia Rutiera a decis inchiderea circulatiei la toate pasajele din oras, pentru ca nu cumva si alti soferi sa pateasca acelasi lucru. Echipaje au fost mobilizate in zona pentru a-i indruma pe conducatorii auto sa o ia pe rute ocolitoare.

Pompierii muncesc din rasputeri sa evacueze apa adunata sub pasajele de cale ferata, unde la fiecare ploaie mai zdravana istoria se repeta.

___________________

La Spitalul de Copii Louis Turcanu, apa a inundat subsolul. La fel s-a intamplat la un imobil de pe strada Felix in zona Torontal, dar si pe Hebe, in Calea Sagului, iar pe strada Barbu Lautaru din Fratelia apa s-a revarsat intr-o curte.

Si in centrul Timisoarei, pe bulevardul CD Loga s-au produs inundatii la una dintre cladiri, dar si in zona Modern, pe strada Palmierilor si in Dumbravita pe Ferventia.

In cartierul Elisabetin, apa a navalit si in subsolul unui hotel.

Oamenii au cerut ajutor si pe strada Abrud in zona centrala, la doi pasi de Catedrala Mitropolitana, dar si in apropiere de Piata Maria, pe strazile Gheorghe Doja si Brasov, precum si in cartierul Plopi.

Inundatie a fost semnalata si la mall, mai puternica in zona de aprovizionare, dar si la magazine din centrul Timisoarei, precum si in Piata Victoriei.

Alte subsoluri in care s-au revarsat apele, din pricina ca rigolele n-au mai facut fata, au fost semnalate si in apropierea Garii de Nord, spre Solventul, pe strada Baritiu, dar si pe strada Vasile Loichita, in Aradului, si pe Mesteacanului, in zona Mircea cel Batran.

Inainte de caderea serii, pompierii au intervenit si pe strada Vulturilor din zona Sagului, unde, tot din pricina vantului si a ploii, un copac mai subred s-a prabusit pe carosabil. Militarii au taiat ramurile si au degajat soseaua.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Va reamintim, in cursul dupa-amiezii a fost emisa o avertizare hidrologica de COD GALBEN pe bazinele hidrografice Timis, Barzava si Moravita, dupa ce s-au anuntat ploi abundende in tot Banatul.

 

Exit mobile version