Opinia Timisoarei

Intersectia Drumului Boilor cu Centura Sud Timisoara, inca in aer. Primaria Timisoara n-a reusit nici dupa un an sa mute utilitatile si sa puna 200 mp de teren la dispozitia CNAIR

TIMISOARA. A trecut un an de cand viceprimarul Ruben Latcau anunta ca municipalitatea va pune la dispozitia CNAIR bucatica de teren pentru amenajarea viitoarei intersectii dintre Drumul Boilor si Centura Sud Timisoara. Dar asta nu s-a intamplat inca. Mai mult, tot Primaria Timisoara trebuia sa mute utilitatile din zona sensului giratoriu pe care CNAIR il va amenaja pe cheltuiala sa in acel loc. Nici asta nu s-a intamplat deocamdata.

CITESTE SI: Lovitura fara precedent in instanta pentru Dominic Fritz. Primarul, obligat sa dea drumul construirii bazei sportive din zona Lipovei la Timisoara, proiect pe care il blocase 

Suprafetele de racord pentru amenajarea intersectiei insumeaza cel mult 200 de metri patrati pe care Primaria Timisoara trebuia sa-i exproprieze si sa-i puna la dispozitia Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, teren pe care sa fie facute lucrari pentru taluz si zone adiacente.

Cat priveste Hotararea de Guvern privind restul exproprierilor pentru inelul sensului giratoriu, fara legatura cu parcela Primariei Timisoara, respectiv devierea unui canal ANIF, documentatia este in stadiul de avizare la Bucuresti.

Reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara au facut saptamana trecuta o noua adresa catre Primaria Timisoara solicitand documentele necesare si informatii privind stadiul demersurilor legate de exproprierea celor 200 mp si relocarii utilitatilor din zona.

Aceasta si pentru ca firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu inainteaza insemnat cu lucrarile pe Centura Sud Timisoara si trebuie pregatit din vreme momentul in care va trebui amenajata si intersectia cu Drumul Boilor.

Administratia Fritz nu a transmis inca niciun document catre DRDP Timisoara.

Circulatia pe Drumul Boilor a fost reluata in 5 septembrie anul trecut, cu exceptia intersectiei cu Centura Sud. Portiunea in care cele doua drumuri se vor intalni candva intr-un sens giratoriu a ramas neasfaltata si reprezinta o provocare pentru soferi pe traseu.

Va reamintim, amenajarea de la Drumul Boilor a demarat in iulie 2019 si la valoarea de aproape 13,8 milioane de lei, la care se adauga TVA. Lucrarea a fost executata de o asociere de firme, avand-o ca lider pe Super Construct SRL, castigatoarea licitatiei.

Proiectul a cuprins amenajarea carosabilului cu 2 benzi, a trotuarelor, realizarea pistelor de biciclete, zone verzi, construirea de podete peste canalele de desecare/irigatie, realizarea de lucrari pentru siguranta circulatiei (marcaje si indicatoare rutiere), canalizare pluviala si menajera, reteaua de alimentare cu apa, iluminat public, reglementarea retelelor electrice, realizarea canalului tehnic pentru cabluri.

Pornita acum mai bine de 3 ani si intarziata de tot felul de neajunsuri cauzate de mutarea unor stalpi de curent ai ENEL, dar si de exproprieri si amenjarea acestei intersectii, amenajarea Drumului Boilor, s-a blocat luni in sir.

Desi lucrarea e finalizata inca de anul trecut, la inceputul lunii septembrie, Primaria Timisoara nu a achitat nici pana acum toate facturile catre Super Construct, dupa cum a precizat zilele trecute pentru opiniatimisoarei.ro administratorul firmei.

CITESTE SI: Firma Super Construct, dupa anuntul triumfalist al lui Dominic Fritz ca a obtinut in instanta 300.000 de euro penalitati de intarziere pe strada Alexandrescu: Procesul continua. Primaria Timisoara are facturi neplatite pentru lucrari finalizate si de acum un an

Cu o lungime de nici 2 km, Drumul Comunal 149, mai cunoscut drept Drumul Boilor, asigura legatura intre Timisoara si Mosnita, venind din cartierul Plopi.

Exit mobile version