Opinia Timisoarei

Intersectia din Piata Balcescu din Timisoara, una dintre cele mai periculoase din toata Europa. Vezi cine spune asta!

TIMISOARA. Toti soferii cred ca este una dintre cele mai urate intersectii din oras. Altii cred insa ca este si una dintre cele mai periculoase. Autoritatile locale nu se opresc insa aici si spun ca intersectia din Piata Balcescu este una dintre cele mai cumplite din intreaga Europa.

O spune chiar primarul Timisoarei! Intreaga zona va capata o cu totul alta infatisare in viitorul apropiat. Potrivit unui proiect mai vechi de-al Administratiei Ciuhandu, aceasta va avea sens giratoriu, iar in mijlocul acestuia se va amenaja o piateta, precum si o fantana.

Actualul primar spune insa ca acolo s-ar preta sa fie amplasata si o statuie, avand de ales intre Monumentul Fidelitatii, care trebuie mutat din Cimitirul Eroilor, si o statuie ecvestra.

„Acolo vom amenaja in cursul acestui an un sens giratoriu. Acolo este unul dintre cele mai cumplite locuri de trafic din intreaga Europa. In mijlocul acestui sens giratoriu se preteaza sa existe un monument sau o fantana. Ar putea fi Coloana Fidelitatii sau una dintre statuile ecvestre”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Banii pentru modernizarea intersectiei vor fi luati din bugetul local. Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, acum se organizeaza licitatia pentru desemnarea executiei. Mai ramane ca Executivul Primariei sa prevada banii necesari in bugetul local.

CITESTE SI: Alta zi, alta idee: Timisoara are nevoie de statui ecvestre ale unor personalitati ‘grele’, spune primarul Nicolae Robu

Foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version