Opinia Timisoarei

Intelectualii din Timisoara au impartit diplome de masterat si doctorat in centrul orasului!

„Am luat doua. Una pentru mine si una pentru sotia care n-a putut veni azi aici. Acuma ma gandesc sa mai iau o diploma si pentru fiul meu care se chinuie de vreo patru ani sa termine Universitatea Politehnica si pentru ca si lucreaza si are si un copil mic nu are timp sa mearga la cursuri, asa ca a fost nevoit sa repete un an” ,a explicat unul dintre timisorenii care a venit la Talciocul doctoratelor, organizat sambata dupa amiaza in Piata Operei.

Profesorii Daniel Vighi si Viorel Marineasa s-au ocupat de imparteala si orice timisorean care a vrut sa-si ia doctorat sau masterat in orice domeniu a putut, printr-o simpla semnatura a celor doi profesori. „Diploma in codoi (CO2) sau doctor in toate stiintele pamantului”, au fost doar cateva dintre titlurile academice impartite de intelectualii din Timisoara. Actiunea a fost un protest la adresa premierul Victor Ponta care si-a luat doctoratul plagiind o lucrare. „Daca la el s-a putut la altii de ce sa nu se poata da doctorat”, au explicat organizatorii protestului, Asociatia Respublica din Timisoara si Societatea Timisoara.

Dupa ce au terminat diplomele de doctorat, care s-au dat ca painea calda, intelectualii timisoreni au plecat intr-o promedata civica prin centrul orasului.  „Nici o diploma din Romania nu va mai avea nici o valoare odata ce primul om in stat are o diploma falsa. Vrem sa atragem atentia ca ne indreptam spre unanimitati primejdioase„,a  tinut sa precizeze Daniel Vighi.

O saptamana plina de evenimente

Talciocul doctratelor nu a fost ultima actiune a societatii civile la adresa lui Victor Ponta. Luni, 23 iulie, la ora 18:00 incep dezbaterile. Vor avea loc discutii despre ultimele evenimente politice, iar la ora 19:00 are loc o dezbatere pe tema “Analiza loviturii de stat”, moderator fiind Andrei Vacaru, de la Respublica.

Discutiile continua marti, la aceeasi ora, fiind urmate de o dezbatere, la ora 19:00, pe tema “Rusia ca perspectiva“, moderatori fiind Florian Mihalcea si Viorel Marineasa.

Miercuri, dezbaterea “Plagiatul ca hotie” va fi moderata de Ciprian Valcan, de la Asociatia Tinerilor Universitari, iar joi se dezbate pe tema “Manual de lupta impotriva dictaturii“, moderator fiind Daniel Vighi, din partea Initiativei Civice de Centru Dreapta.

Vineri, 27 iulie, va fi ultima zi de discutii, in care se vor trage concluziile dupa o saptamana de dezbateri. Campania societatii civile se incheie la ora 17:00, cand are loc o noua promenada civica in Piata Operei.

Exit mobile version