Opinia Timisoarei

Intelectuali din Timisoara, stransi in fata Primariei pentru a sustine reafirmarea valorilor europene, dupa ultimele proteste. Le-a stat alaturi Dominic Fritz. Foto si video

TIMISOARA. Aproximativ 50 de intelectuali, majoritatea oameni de cultura, dar si medici sau reprezentanti ai societatii civile, s-au adunat in fata Primariei Timisoara intr-o actiune de ”reafirmare a valorilor europene”, pentru a condamna mesajele si sloganurile lansate in spatiul public de unii participanti la ultimele proteste organizate in oras impotriva carantinei.

CITESTE SI: Focar de COVID intr-un centru de cazare pentru migranti la Timisoara. 17 transfugi confirmati, cateva zeci sunt contacti. Vor fi evaluati de medici de la Spitalul Victor Babes 

Suntem aici fiindca se aud vechi amenintari antisemite, se agita slogane sovine, antimaghiare, anti-rroma si anti-europene. Sunt demonii pe care Romania i-a cunoscut deja in trecut, retreziti de forte ce se hranesc din scandal si violenta, iar pretul platit de-a lungul timpului a fost urias. Aceste zile au cunoscut si aberatia, pana acum nemaiintalnita, a protestelor contra medicilor ce infrunta direct pericolul contaminarii. În Timisoara, salbaticia a dus in miez de noapte protestele pana sub geamurile primarului spre a-si urla sovinismul”, au transmis participantii, care au tinut sa sublinieze ca ei nu sunt afiliati politic.

O parte dintre cei prezenti au avut si pancarte pe care au scris mesaje precum: ”Stop balaurului antisemit si sovin”, ”Timisoara, oras deschis” sau ”Respect pentru medicii aflati la datorie”.

La un moment dat, si-a facut aparitia si primarul Dominic Fritz printre cei care s-au adunat in fata primariei.

Timisoara inseamna deschidere, multiculturalitate, adica doar cultura, nu ura, acum citesc ce scrie pe aceste afise. Acesta cred ca este un semn de sustinere pentru Timisoara ca oras de valori si un mesaj ce se transmite in Romania si in lume ca suntem un oras de care suntem mandri”, a declarat Dominic Fritz.

Actiunea s-a incheiat dupa mai bine de jumatate de ora, fara incidente.

Exit mobile version