Opinia Timisoarei

Intamplare halucinanta, la Auschwitz: un lider evreu a ramas blocat in muzeu si a fost arestat cand a incercat sa iasa afara

Liderul comunitatii de evrei din Roma, Riccardo Pacifici, a trecut printr-o intamplare mai mult decat neobisnuita miercuri seara, cand a ramas blocat in lagarul Auschwitz, iar apoi a fost retinut de catre politistii polonezi in timp ce incerca sa evadeze.

Riccardo Pacifici, ai carui bunici au murit in lagarul nazist, a filmat, miercuri, la Auschwitz, alaturi de o echipa de tehnicieni TV, o emisiune dedicata Zilei Internationale de Comemorare a Zilei Holocaustului, relateaza The Independent.

Dupa ce au terminat de filmat, ei au realizat ca se facuse foarte tarziu, respectiv ora locala 23.00, iar lagarul se inchisese. Astfel, Pacifici a ramas blocat la Auschwitz, alaturi de prezentatorul emisiunii si purtatorul de cuvant al comunitatii de evrei Fabio Perugia, precum si impreuna cu doi tehnicieni.

Toti au stat o ora in frig, la o temperatura de -9 grade, incercand sa alerteze pe cineva in legatura cu situatia in care se afla, insa nu au gasit pe nimeni, arata Haaretz.

Apoi, ei au incercat sa iasa din lagar printr-o fereasta a unui birou, ceea ce a declansat alarma, iar agentii de securitate au sosit de indata, insotiti de politisti polonezi.

Mai multe pe ziare.com

Exit mobile version