Opinia Timisoarei

Insule cu cate 5 containere in care vom depune selectiv deseurile, cu cartela, la Timisoara. Primaria cumpara primele 100 de instalatii inteligente, intr-un parteneriat cu RETIM

TIMISOARA. Primaria Timisoara va achizitiona 100 de containere inteligente pentru colectarea selectiva a deseurilor.

CITESTE SI: Strazi inchise si terase ridicate in centru, la Timisoara. Se fac ultimele pregatiri pentru deschiderea Capitalei Europene a Culturii 

Deocamdata, municipalitatea are asigurata finantarea prin PNRR pentru cumpararea acestor insule, prin care vor putea fi colectate cinci tipuri diferite de deseuri. Anuntul a fost facut vineri dupa-amiaza de primarul Dominic Fritz.

Am castigat o finantare europeana pentru instalarea primelor 100 de insule de colectare selectiva a deseurilor în Timisoara. Fiecare insula are capacitate de colectare pentru 200 de apartamente. Asta inseamna ca 20.000 de familii vor avea la dispozitie un sistem modern unde sa depuna gunoiul, selectat pe cinci fractii: biodegradabil, rezidual, sticla, plastic si metal, hartie si carton„, spune edilul.

Primele vor fi instalate in zonele cu densitatea mare de blocuri. Insulele vor fi formate din 5 containere de 1,1 metri cubi, vor avea acces cu cartela pentru locatarii carora le sunt arondate, iar nivelul de umplere va putea fi monitorizat de la distanta, pentru a eficientiza colectarea de catre RETIM.

Valoarea proiectului este de 1 milion de euro (fara TVA). Insulele vor fi finalizate pana la finalul lui 2024.

Exit mobile version