Opinia Timisoarei

Institutia Arhitectului Sef se transforma in Directie de Urbanism la Primaria Timisoara. Sorin Ciurariu este director executiv

www.whotalking.com

TIMISOARA. Sorin Ciurariu se intoarce pe functia de director executiv al Directiei de Urbanism din cadrul Primariei Timisoara, care a fost recreata in urma votului consilierilor locali. El si-a castigat dreptul de a reveni pe functie in instanta, dupa ce Directia pe care o conducea a fost desfiintata in 2010, in locul ei fiind infiintata Institutia Arhitectului Sef, arhitect sef fiind numit Ciprian Cadariu.

Consilierii locali au aprobat, marti, noua organigrama a Primariei, prin care Institutia Arhitectului Sef si-a schimbat numele in Directia de Urbanism. El nu va avea insa atributii de arhitect sef.

„Stiti bine ca domnul Ciurariu a castigat in instanta repunerea pe functia avuta, cu atributiile avute. Se impune o modificare a organigramei care sa recreeze Directia de Urbanism, care sa prevada in fruntea ei pozitia de director executiv. Dansul avea in fisa postului si atributii de arhitect sef. Avem nevoie de pozitia de arhitect sef in acelasi timp, pentru ca daca am desfiinta-o, timp de un an n-am mai putea sa reinfiintam postul si in acest rastimp ar trebui sa ne adresam Consiliului Judetean pentru a da verdictele pe care in mod normal ar trebui sa le dea arhitectul sef”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Dupa votul alesilor locali, denumirea Institutiei Arhitectului Sef s-a schimbat in Directia de Urbanism. Ramane insa si functia de arhitect-sef, dar se infiinteaza si functia de director executiv al Directiei de Urbanism.

„Se modifica denumirea Institutiei Arhitectului Sef in Directia de Urbanism, iar functia de arhitect sef va functiona sub primar”, a declarat consilierul local Petru Ehegartner, care a supus la vot un amendament in acest sens, aprobat cu 16 voturi.

Potrivit lui Robu, postul de arhitect sef este vacant. „Momentan, postul de arhitect sef este vacant si atunci chiar se doreste ca directorul executiv sa preia atributiile de arhitect sef”, a completat Robu.

Arhitect sef al orasului este inca Ciprian Cadariu, dar contractul lui expira peste 2 saptamani, dupa care se va organiza concurs pentru ocuparea postului, ne-a declarat Ioan Cojocari, secretarul Primariei Timisoara.

Exit mobile version