Opinia Timisoarei

Inspectorii OPC au facut prapad la Targul de Craciun din Centru, la Timisoara. Aproape 150 de kilograme de mezeluri expirate si carne ridicate de la casute

TIMISOARA. Controalele inspectorilor de la Protectia Consumatorului nu s-au limitat doar la magazine si piete in luna decembrie. Comisarii au vizitat si Targul de Craciun din centrul Timisoarei si urmeaza sa treaca si pe la cel de la Muzeul Satului Banatean.

Inspectorii au verificat sase comercianti care vindeau la casutele din Piata Libertatii si parcarea Modex, iar in 4 cazuri au gasit diferite abateri. Echipele de control au si aplicat amenzi usturatoare unde au gasit nereguli si chiar au suspendat temporar activitatea a doua firme.

Am verificat deocamdata 6 operatori economici, din care 4 au fost cu abateri, fiind aplicate 2 avertismente si 5 amenzi, cu o valoare totala de 47.000 de lei. A fost controlata o cantitate de 528 de kilograme de marfa, dintre care cu abateri 146 kilograme, aceasta cantitate fiind si oprita de la comercializare. S-a dispus de asemenea oprirea temporara a prestarii serviciilor la doi operatori economici pana la remedierea deficientelor….Amenzile au fost date la produse perisabile pentru conditii igienico-sanitare, produse expirate, nerespectarea conditiilor de depozitare si pastrare a alimentelor, la targul din Centru, Piata Libertatii si parcare Modex. Urmeaza sa mergem si la Padurea Verde„, a declarat Cristian Balan, comisar sef adjunct CJPC Timis.

Comisarii au controlat si 10 magazine din Timisoara care vand alimente specifice sarbatorilor de iarna, pe aceasta linie fiind aplicate 6 avertismente si 5 amenzi in valoare de 17.000 de lei. 278 de kilograme de produse, cu o valoare totala de 7548 de lei au fost oprite de la vanzare.

Comisarii vor continua verificarile si in perioada urmatoare, nu doar in targurile de Craciun, ci si in magazinele si pietele din oras.

Exit mobile version