Opinia Timisoarei

Inspectoratul Scolar Timis ataca in contencios Consiliul Local Timisoara!

TIMISOARA. Inspectoratul Scolar Timis acuza Consiliul Local Timisoara ca au trecut trei luni de cand nu au luat o hotarare privind comasarea scolilor din oras! Lipsa unei decizii inseamna vizite la instanta pentru cele doua institutii!

Au trecut trei luni de cand tot vorbim de comasare si Consiliul Local nu a luat nicio hotarare. In perioada urmatoare incepem demersurile pentru atacarea in contencios a Consiliului Local Timisoara”, a precizat Marin Popescu, inspector scolar general in Timis.

El a spus ca pana in 15 martie ISJ trebuia sa stie cu exactitate care este hotararea luata de alesii locali, pentru a sti ce sa spuna Ministerului Educatiei in sedinta publica din acea zi. „La sedinta publica la nivel national care a avut loc in 15 martie am propus aceeasi retea scolara care a existat pana acum, pentru ca nu am avut o hotarare a consilierilor locali. Multa lume spune ca ar fi mai bine sa se desfiinteze Inspectoratul Scolar si unitatile de invatamant sa fie gestionate de autoritati. Ce s-ar intampla cu scolile?… Ca de trei luni nu s-a luat nicio hotarare!”, a spus Marin Popescu.

Intr-o prima faza, o plangere va fi depusa la Primaria Timisoara. Un raspuns oficial a tot fost asteptat, dar n-a venit, iar demersurile institutionale vor incepe in zilele urmatoare.

Exit mobile version