Opinia Timisoarei

Inspectoratul de Stat in Constructii, un nou razboi cu Primaria Timisoara. Nicolae Robu: Ne cere ce nu s-a cerut nicaieri altundeva in tara

TIMISOARA. Sfidare sau respectarea literei legii? Primarul Nicolae Robu acuza Inspectoratul de Stat in Constructii, o institutie regionala, ca angajatii sau nu fac altceva decat „o demonstratie de cat sunt de tari”.

CITESTE SI: ISC pierde razboiul cu Primaria Timisoara in scandalul prelungirii PUG-ului. Actiunea Prefecturii, respinsa

Concret, Robu spune ca ISC a tinut documentatia pentru autorizarea unor lucrari de reabilitare termica a blocurilor, cu fonduri europene, pana in ultima zi, iar cand a eliberat documentele, a transmis Primariei Timisoara ca anveloparea prevazuta pe structura metalica nu poate fi executata, intrucat ar afecta rezistenta imobilelor.

Edilul a explicat ca nu se intervine la structura blocurilor, in cadrul lucrarilor de anvelopare, ci doar se monteaza o structura metalica usoara pe fatada pe care se instaleaza panourile izolatoare.

Despre cei de la ISC ce sa va spun. Judecati dumneavoastra. Ne-au tinut documentatia pentru autorizarea unor lucrari de reabilitare termica a blocurilor pe fonduri europene, fix 30 de zile. Nu e asta o demonstratie de cat de tari sunt ei ca isi permit sa il sfideze pe primar si primaria? Si in ziua a 30-a ce credeti ca au spus? Ca blocurile sunt cu structura metalica. Acum se merge pe urmat tehnologie. Se monteaza o structura usoara pe bloc si pe ea se monteaza panouri termoizolatoare si fonoizolatoare. Niciunde in tara nu s-a interpretat ca aici e vorba de constructii cu structuri metalice. Blocurile raman cu structura pe care o au. Nimeni nu se atinge de ele. Atata tot ca se aplica aceste structuri metalice usoare si acele panouri si ele usoare. Se cere ce nu s-a cerut niciunde altundeva in tara. Acesti indivizi vor sa ne boicoteze sa nu putem implementa cele 18 proiecte de eficientizare energetica a blocurilor care cuprind 80 de blocuri. Ei doresc sa esuam, ca prea am reusit noi rata de 100% pe exercitiu precendet. Si acum am reusi tot asa daca am fi lasati in pace„, a declarat Nicolae Robu.

Nu este pentru prima data cand Inspectoratul de Stat in Constructii pune tunurile pe Primaria Timisoara. Cel mai recent, ISC a trimis control pentru a verifica lucrarile executate la intersectia de la Punctele Cardinale. Dupa acest control, primarul Nicolae Robu anunta ca se asteapta sa primeasca amenda din partea acestei institutii.

In plus, tot ISC a fost cel care a contestat hotararea de consiliu local prin care se aproba prelungirea vechiului PUG al Timisoarei si a blocat eliberarea de certificate de urbanism la Primarie, intrucat Prefectura a inaintat plangerea in instanta. Vineri, primarul Nicolae Robu a anuntat ca plangerea a fost respinsa, iar emiterea de documente a fost deblocata.

Exit mobile version