Opinia Timisoarei

Inregistrarea Basescu – Ponta, pe tema reducerii CAS in care premierul arata ca habar nu are cum acopera gaura, virala

Imaginile incredibile cu raspunsurile prim-ministrului Victor Ponta care dovedeste ca s-a dus cu temele nefacute la negocierile cu presedintele Traian Basescu pe tema reducerii CAS cu 5% au iscat vii reactii pe internet. Romanii au privit inregistrarea si au comentat indelung faptul ca premierul era complet depasit in intelegerea masurii pe care vrea sa o ia pentru binele romanilor, fara sa stie insa cu ce bani acopera gaura din buget.


Negocierile dintre presedinte si premier de la Palatul Cotroceni, pe tema reducerii CAS-ului cu 5 %, s-au transformat intr-un schimb de replici acide.

Traian Basescu il acuza pe prim-ministru de iresponsabilitate, iar Victor Ponta spune ca seful statului a avut un comportament nepotrivit fata de ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, prezenta si ea la consultari. Ca sa arate cine are dreptate, seful statului a facut publica, luni seara, inregistrarea completa a discutiilor.

Victor Ponta si Ioana Petrescu au mers la Cotroceni sa il convinga pe presedinte sa promulge legea care prevede reducerea contributiilor sociale. Discutiile, insa, au durat doar 15 minute.

Traian Basescu, presedintele Romaniei: „Nu prea am avut succes, trebuie sa recunosc, dar asta din ceea ce imi pare a fi incompetenta Guvernului, care nu a reusit sa imi prezinte niste cifre pentru ca deficitul crescut la fondul de pensii cu circa cinci miliarde. Nu am avut argumente cifrice care sa ma faca sa fiu mai linistit. O echipa foarte nepregatita si a fost clara ca singura abordare pe care o au prim-ministrul si ministrul finantelor este politica”.

De la Ambasada Frantei, premierul Victor Ponta a dat replica pe acelasi ton: „Care a fost tonul discutiei? – Un ton destul de badaranesc la adresa doamnei Petrescu. Poate ca aflati de la presedinte ca studiile de la Harvard nu sunt nimic pe langa studiile domniei sale. N-a fost sincer niciun fel de discutie serioasa pentru ca presedintele avea un calendar strict politic.”

Ca sa demonstreze cine are dreptate, presedintele a facut un anunt surpriza: „O sa fie pentru prima oara cand fac publica discutia, ca sa vedem cine minte!”

Presedintele s-a tinut de cuvant, iar luni seara discutia a ajuns si in presa.

Vezi aici IMAGINILE si transcrierea discutiilor de la Cotroceni, care te vor lasa mut!

Exit mobile version