Opinia Timisoarei

Incredibila schimbare pe piata imobiliara la Timisoara! Ce s-a intamplat cu preturile la apartamente

TIMISOARA. Preturile la locuinte pe piata imobiliara din Timisoara cunosc o evolutie de-a dreptul trasnita. Aceasta, potrivit unei analize facute de specialisti pentru luna noiembrie.

CITESTE SI: S-au gasit bani pentru proiectarea a 3 drumuri importante din Timis. Ultimele noutati despre Centura de Sud 

Pe parcursul lunii trecute, pretul mediu solicitat pentru apartamentele disponibile spre vanzare la nivel national (noi si vechi) s-a majorat usor, cu 0,2% mai exact, de la 1.042 la 1.044 de euro pe metru patrat util. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, valoarea actuala este cu 8,3% mai mare decat cea valabila in perioada similara a anului trecut, respectiv 964 de euro pe metru patrat util.

Majoritatea dintre marile orase au consemnat scaderi, exceptiile fiind Cluj-Napoca si Timisoara, unde marja de crestere a preturilor la 12 luni depaseste pragul de 10%.

Apartamentele vechi, mai scumpe decat cele noi

La Timisoara, in ultima luna de toamna, pretentiile vanzatorilor s-au majorat cu 0,7% in ultima luna (de la 1.029 la 1.036 de euro pe metru patrat util) si se situeaza cu 10,6% peste nivelul consemnat in urma cu un an, respectiv 937 de euro pe metru patrat.

CITESTE SI: ‘Metrou’ ca in Leipzig, la Timisoara! Unde ar putea avea statiile? Ultimul anunt al primarului Nicolae Robu

Apartamentele vechi s-au scumpit cu 0,6% in ultimele 30 de zile (de la 1.026 la 1.032 de euro pe metru patrat), iar cele noi cu 0,4% (de la 1.042 la 1.046 de euro pe metru patrat).

Exit mobile version