Opinia Timisoarei

Incredibila gafa a ministrului Culturii: Hamlet este unul dintre cei mai mari scriitori

Ziua Internationala a Cartii a scos la iveala…. cunostintele ministrului Culturii, Ionut Vulpescu. Acesta s-a facut de ras in cadrul unui eveniment care a avut loc la Casa Poporului.

Peste 10.000 de carti si-au asteptat cititorii la Casa Poporului. Aproape o mie de oameni au venit la Palatul Parlamentului, multi cu cei mici de mana, pentru a-i intia in taina lecturii, scrie realitatea.net.

La eveniment a luat parte si ministrul Culturii, Ionut Vulpescu. Intr-o scurta declaratie, acesta a vrut sa puncteze faptul ca ziua de 23 aprilie este „legata si de cei mai mari scriitori, de Cervantes si Hamlet…”. Vulpescu l-a confundat, insa, pe dramaturgul si poetul William Shakespeare cu unul dintre personajele sale – Hamlet.

„Sarbatoresc numai in 23 aprilie, dar si aceste date simbolice au importanta lor. Atunci constientizam cat de importanta este lectura, de pilda… Este o zi importanta pentru ca e legata de unii dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea, de Cervantes si Hamlet… Saptamana viitoare voi depune un amandament la Codul Fiscal prin care TVA-ul la carte o sa scada de la 9, la 5 procente”, a declarat Ministrul Culturii.

Exit mobile version