Opinia Timisoarei

Incredibil cum isi fac planul de amenzi politistii de la Rutiera in Timisoara. Sofer ars la buzunare pentru ca nu a mers cu masina pe partea plina de gropi a unui drum

TIMISOARA. ‘N-au avut ce sa-mi faca si m-au amendat ca nu mi-am bagat masina prin gropile semnalizate‘, este strigatul de furie al unui sofer din Timisoara care a fost protagonistul unei situatii revoltatoare.

CITESTE SI: Cu cocia prin Timisoara smart city. Soferii au ramas masca cand au vazut cum sunt depasiti de carute in trafic 

Tras pe dreapta de un echipaj al Politiei Rutiere Timis, omul a fost sanctionat dintr-un motiv halucinant: a mers pe banda a doua a drumului, la iesirea din Timisoara catre Lugoj, deoarece prima banda era in lucru, plina de gropi si semnalizata ca atare.

M-au oprit aproape de indicatorul cu Timisoara, la iesire spre Lugoj, vineri seara, pe la 23.30. Mi-au cerut sa trag pe dreapta, agentii s-au prezentat si au trecut la verificarea masinii. Au controlat actele, rotile, au verificat daca sunt omologate pentru ca am jante de 19, au constatat ca totul era in ordine. Apoi m-au pus sa suflu in etilotest, iar aparatul a indicat aloolemie zero. In cele din urma, mi-au spus ca nu aveam voie sa circul pe banda a doua, cea de langa axul drumului, iar eu le-am explicat ca pe prima banda se executa lucrari si sunt multe gropi, asa ca am ales sa merg pe cea de-a doua, in conditiile in care drumul era liber, fiind o ora mai inaintata. M-am trezit ca mi-au intocmit proces verbal de contraventie pentru ca citez <a condus auto marca BMW cu nr de inmatriculare TM 66… circuland pe banda de langa axul drumului de la km 552 + 500 m pana la km 551 fara a folosi banda din dreapta care era libera>„, a povestit pentru opiniatimisoarei.ro Serban Ion.

In acelasi proces verbal, soferul amendat a mentionat faptul ca a mers pe banda a II-a, deoarece pe prima erau gropi si exista riscul sa-si distruga masina.

Amenda primita de sofer a fost de 870 de lei + 6 puncte de penalizare la permis.

Potrivit Codului Rutier, Art.41. (1) „Vehiculele si animalele, atunci cand circula pe drumurile publice pe care le este permis accesul, trebuie conduse pe partea din dreapta a drumului public, in sensul de circulatie, cat mai aproape de marginea partii carosabile, cu respectarea semnificatiei semnalizarii rutiere si a regulilor de circulatie„.

Soferul a achitat deja amenda, dar a facut si o contestatie si intentioneaza sa depuna si o plangere penala impotriva agentului constatator, socotind ca totul a fost un abuz, dat fiind faptul ca banda era semnalizata ca fiind in lucru, or el n-a facut altceva decat sa respecte regulile de circulatie.

UPDATE: Politistii rutieristi explica situatia

Pozele si sectorul de drum prezentante sunt din alta zona decat cea in care a fost amendat conducatorul auto, acesta a circulat vreme indelungata pe banda a doua cu 50 km/h, ceilalti participanti la trafic fiind obligati sa il depaseasca pe prima banda. Nu a tinut cont nici de avertismentele echipajului de politie pentru a trece conform legii pe prima banda. Agentul de politie a actionat corect legal si l-a sanctionat pe soferul contravenient„, transmit pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Serviciului Rutier Timis.

 

Exit mobile version