Opinia Timisoarei

Incepe studiul de peste 30.000 de euro pe care Primaria Timisoara l-a cumparat sa afle daca poate ridica 2 etaje peste Complexul Sportiv Bega. Vrea sa amenajeze inca un bazin de inot si o sala de gimnastica

TIMISOARA. Primaria vrea sa modernizeze si mareasca actualul Complex Sportiv Bega, din zona Circumvalatiunii, dar inainte de a pune acest plan in aplicare, cumpara un studiu prin care sa afle daca extinderea poate fi facuta.

CITESTE SI: 3 firme vor sa amenajeze cel mai frumos centru de informare turistica din tara la Timisoara, in Bastionul Maria Theresia. Foto 

Administratia Fritz a lansat in vara licitatia pentru gasirea unei firme care sa intocmeasca documentatia, iar acum a semnat contractul cu firma castigatoare.  Aceasta este 3D Pascal Proiect care a venit cu o oferta la jumatate din suma estimata de primarie, care era de aproape 60.000 de euro cu tot cu TVA.

Firma va primi pentru putin peste 33.000 de euro cu TVA si are la dispozitie 2 luni sa realizeze documentatia DALI pentru modernizarea complexului sportiv si va trebui sa expertizeze actuala cladire pentru a vedea daca imobilul de pe Intrarea Zanelor nr. 2 rezista la suprainaltare.

Lucrarile vor avea ca rezultat un complex sportiv modern, cu doua bazine de inot semi olimpice, grupuri sanitare, vestiare si anexe administrative la parter, doua sali de gimnastica, una pentru fete si una pentru baieti, grupuri sanitare si spații anexe la etajul I, in timp ce la etajul doi vor fi spatii de asteptare, relaxare si administrative„, transmit reprezentantii primariei.

Conform planurilor Primariei Timisoara, cladirea ce adaposteste acum Complexul Sportiv Bega ar urma sa fie consolidata, iar in cele doua noi etaje se vor regasi un nou bazin de inot semiolimpic si o sala noua de gimnastica. Acestora li se vor adauga spatii in care sa parintii sa ii astepte pe copii pana la finalul antrenamentelor, vestiare si toalete. Ar urma sa fie refacuta si instalatia de climatizare si vor fi amplasate panouri solare pentru eficientizarea energetica a cladirii. De asemenea, o alta conditie impusa este aceea ca pe durata viitoarelor lucrari, sportivii sa isi poata face in continuare antrenamentele.

Va reamintim, ultima modernizare consistenta la baza sportiva din Dacia s-a facut in vremea primarului Gheorghe Ciuhandu. Lucrarile au vizat bazinul de inot si au costat aproximativ 800.000 de lei, bani de la bugetul local cu care, in doar cateva luni, s-a schimbat aproape tot ce se poate schimba, de la faianta din bazin, pana la cea din exterior, de la grupurile sanitare pana la vestiare.

Exit mobile version