Opinia Timisoarei

Incepe plata biletelor cu cardul, in mijloacele de transport din Timisoara. Cum se va proceda

TIMISOARA. De saptamana viitoare, cei care calatoresc cu mijloacele de transport din Timisoara vor putea plati contravaloarea biletelor direct cu cardul, in tramvaie, troleibuze si autobuze.

CITESTE SI: Schimbarea la fata, la Primaria Timisoara. Cladirea, reabilitata inainte sa se intample vreo nenorocire. Cat va costa 

„Incepand de marti, 19.03.2019, pe o parte din mijloacele de transport STPT, calatorii vor putea cumpara bilete platind pe loc cu cardul”, a scris primarul Nicolae Robu pe Facebook.

Pentru inceput, vor fi montate dispozitive POS doar in cateva mijloace de transport, urmand ca pana in luna iunie sa fie instalate 350 de astfel de aparate.

„Vor fi montate 3 POS-uri pe autobuzele lungi, 2 pe autobuzele scurte, 2 pe troleibuze, 2 pe tramvaie, 1 pe remorca tramvaielor, 1 pe vaporașe, 1 pe tramvaiul turistic. In total, vom avea 350 POS-uri”, a mai scris primarul pe pagina sa de socializare.

Plata biletelor de calatorie se va face simplu, la fel ca orice tranzactie contactless, prin apropierea cardului bancar de dispozitivul POS.

CITESTE SI: Copii, poftiti la bordul unui vaporas si in tramvaiul turistic, in Saptamana Altfel, la Timisoara! Surpriza STPT 

In prezent, la Timisoara, pentru a calatori cu mijloacele de transport in comun, pot fi cumparate bilete sau abonamente, insa calatorii pot achita contravaloarea calatoriei si cu telefonul, scandand un cod QR.

 

Exit mobile version