Opinia Timisoarei

Incepe largirea la 4 benzi a drumului Timisoara – Mosnita. A fost semnat contractul

TIMISOARA. A fost semnat, in sfarsit, contractul pentru inceperea santierului care se va deschide pe soseaua Timisoara – Mosnita, ce va fi largita la 4 benzi.

CITESTE SI: Restrictii de circulatie pe Autostrada Timisoara – Lugoj, noduri inchise temporar. Traficul va fi deviat 

Epopeea largirii drumului care face legatura intre Timisoara si Mosnita a ajuns la final. Dupa ce o contestatie a fost depusa in ultimele zile ale lunii martie de una din firmele care au pierdut la licitatie, iar Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a admis-o si apoi a solicitat reevaluarea ofertelor, compania care a castigat a depus plangere in instanta, la Curtea de Apel Timisoara, impotriva hotararii CNSC. Judecatorii au decis sa o respinga rapid, astfel ca santierul se poate deschide.

Miercuri, in 1 iulie, a fost semnat contractul de executie, iar constructorul, Strabag, poate incepe lucrarile.

Proiectul largirii la 4 benzi a portiunii de 4,1 kilometri din DJ 592, are o valoare de aproximativ 31 de milioane de lei, bani care vin din bugetul Consiliului Judetean Timis, dar si prin Programul National de Dezvoltare Locala. Lucrarile ar trebui sa fie gata in 9 luni de la deschiderea santierului.

Conform proiectului, pe drumul judetean dintre Timisoara si Mosnita Noua vor fi realizate sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete si iluminat public pe intreg traseul. In plus, vor fi plantati peste 1000 de arbori si se vor amenaja accese catre strazile laterale si rigole de scurgere a apelor pe ambele parti ale drumului. De asemenea, lucrarea prevede atat alveole pentru stationarea autovehiculelor, cat si statii pentru transportul in comun.

 

Exit mobile version