Opinia Timisoarei

Incepe constructia stadionului Lego cu 10.000 de locuri din Calea Buziasului, la Timisoara. Cosmin Tabara a predat amplasamentul. Video

TIMISOARA. Incepe ridicarea ‘Arenei Eroii Timisoarei’, asa cum a fost denumit stadionul de tip lego ce urmeaza sa fie construit din Timisoara. Dupa ce in urma cu mai putin de o luna a fost eliberata Autorizatia de Constructie, viceprimarul Cosmin Tabara a predat, miercuri, amplasamentul pentru viitorul stadion si urmeaza sa fie emis ordinul de incepere a lucrarilor.

CITESTE SI: Viitorul stadion de tip lego din Calea Buziasului, cu 10.000 de locuri in tribune, va purta numele de ‘Arena Eroii Timisoarei’. Trebuie sa fie gata in mai putin de 2 ani si jumatate. Foto si video

Este un pas important pentru Timisoara, pentru ca dupa zeci de ani incepem constructia unui stadion in timisoara. Aici vor fi competitii sportive, dar si concerte. In scurt timp vom da si ordinul de incepere a lucrarilor, iar pana atunci anteprenorul poate incepe organizarea de santier„, a spus viceprimarul Timisoarei, Cosmin Tabara.

Viitorul stadion va putea gazdui atat competitii oficiale de fotbal, cat si antrenamentele echipelor din centrele de copii si juniori. De asemenea, acesta va putea fi o locatie optima pentru evenimente si concerte mari, atunci cand nu sunt organizate competitii sportive.

Stadionul, pentru care planurile au fost facute inca din vremea fostei administratii, va ocupa o suprafata de peste 9.000 mp si avea 10.101 locuri pentru spectatori. Langa arena va fi amenajat si un parc cu loc de joaca, precum si o parcare cu peste 450 locuri, care va putea fi folosita si de locuitorii din zona.

Noua constructie va avea fundatia din beton si structura metalica si va fi de categoria 4, in conformitate cu cerintele UEFA si IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri usoare din materiale compozite, pentru a obtine o iluminare naturala.

Din momentul in care va fi dat ordinul de incepere a lucrarilor, stadionul ar trebui sa fie gata in 2 ani si 3 luni. Costa 115 milioane lei, bani ce vor fi alocati de la bugetul local.

 

Bucla de intoarcere a tramvaiului de la fosta Optica se va muta cu 250-300 de metri, inspre sensul giratoriu, au transmis reprezentantii Primariei Timisoara.

Exit mobile version