Opinia Timisoarei

Incepe carpirea craterelor din Timisoara. Nicolae Robu: ‘In Miami am vazut drumuri mai proaste decat cele pe care le avem noi’

TIMISOARA. Incepe marea asfaltare, la Timisoara. Dupa ce zapada s-a topit, sute de cratere au aparut pe mai toate strazile din oras.

CITESTE SI: Politist ranit in misiune, in vestul tarii, incercand sa opreasca un adolescent care furase o masina 

Soferii se plang in fiecare zi de ca nu mai pot ocoli craterele formate in asfalt, iar acum primarul spune ca saptamana aceasta va incepe plombarea gropilor.

„Joi dam drumul statiei de asfalt si vom incepe repararea gropilor cu mixtura asfaltica la cald. Temperaturile anuntate sunt potrivite pentru astfel de lucrari si se va incepe remedierea stricaciunilor care au aparut dupa iarna. Nu mai este chiar atat de rau ca in anii trecuti, mai ales dupa ce noi am procedat la asternerea de covor asfaltic. Nu mai sunt chiar asa de multe gropi ca inainte, dar inca sunt zone in care au aparut aceste gropi, in urma variatiilor mari de temperaturi care au avut loc in aceasta iarna”, a spus primarul Nicolae Robu.

In plus, primarul spune ca de vina pentru aparitia gropilor ar fi mixtura asfaltica.

CITESTE SI: 22 de soferi din Timisoara si din judet au ramas pietoni 

„Pobabil ca asfaltul nu are aditivii necesari, la fel ca in alte tari in care exista aceste variatii de temperatura care sunt si la noi. Eu am mai fost si in alte orase. In Romania in general vad fenomenul acesta, ca asfaltul nu rezista peste iarna. Noi nu avem probleme mari dupa ce am eliminat interventiile tip plomba si le-am inlocuit in asternerea de covor asfaltic”, a completat Robu.

In plus, edilul spune ca Timisoara sta, pe alocuri, chiar mai bine decat Miami.

„Inclusiv in Miami am vazut drumuri mai proaste decat cele pe care le avem noi, pe anumite zone. Nu trebuie sa ducem aceste lucruri negative si pe care le inlaturam, la nivel de a fi considerate reprezentative. Nici orasul Timisoara nu e perfect, si nici ce face Primaria nu e perfect, chiar cu Robu primar”, a explicat edilul.

Pe de alta parte, primarul nu stie exact cate gropi sunt in Timisoara, insa da asigurari ca Societatea de Drumuri Municipale, care are in intretinere strazile din oras, se va ocupa de plombarea tuturor craterelor.

Exit mobile version