Opinia Timisoarei

Incep sa scada preturile la apartamente in Timisoara. Cu cat s-au ieftinit locuintele vechi? Anuntul specialistilor in imobiliare

TIMISOARA. Vesti importante de pe piata imobiliara din Timisoara si din intreaga tara. In prima luna de toamna, septembrie, preturile cerute pentru apartamentele (noi si vechi) disponibile spre vanzare la nivel national au scazut cu 1,6% fata de august.

CITESTE SI: Se schimba fatada, se amenajeaza piateta cu fantana arteziana si se fac o serie de reparatii cu 6 milioane de euro. Gara de Nord din Timisoara, la o noua licitatie pentru reabilitarea blocata aproape doi ani

In medie, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, preturile au coborat la 1.705 euro pe metru patrat util, fata de 1.733 de euro pe metru patrat la sfarsitul lui august. Acestea raman insa mai ridicate cu 13.9% fata de septembrie 2021.

„Este o perioada in care piata rezidentiala cauta un punct de echilibru si inevitabil vom continua sa avem oscilatii de pret specifice de la o luna la alta. Chiar daca in septembrie am inregistrat scaderi de pret in jurul a 1%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, diferentele de pret sunt in continuare peste rata inflatiei. Ne asteptam ca pe segmentele mass-market si rezidentialul vechi acest reglaj inerent sa fie mai vizibil, in vreme ce preturile pentru locuintele premium, cu localizare privilegiata, proiectele calitative, in general, cel mai probabil vor continua sa se consolideze, reprezentand o buna alternativa investitionala in perioada cu inflatie mare. De altfel, in anumite orase – precum Timisoara – observam evolutii diametral opuse, scaderi pe segmentul vechi si cresteri pe cel nou”, spune Daniel Crainic, specialist in imobiliare.

In Timisoara asteptarile vanzatorilor de apartamente s-au redus, per ansamblu, cu -0,8% in prima luna de toamna, de la 1.471 la 1.459 de euro pe metru patrat util. Pe segmentul locuintelor vechi a avut loc o scadere de -1% in perioada analizata, acestea ajungand sa coste 1.431 euro pe metru patrat (fata de 1.445 euro pe metru patrat in luna anterioara).

Pe de alta parte, unitatile locative din cadrul noilor ansambluri rezidentiale au consemnat o crestere de 0,5%, de la 1530 la 1.538 de euro pe metru patrat util.

Exit mobile version