Opinia Timisoarei

Incep lucrarile la noile benzinarii cu restaurante, cafenele si magazine pe Autostrada Vestului. Unde vor fi amenajate. Anuntul DRDP Timisoara

TIMISOARA. Statii de carburanti cu parcare, toalete publice, spatii comerciale si statie pentru incarcarea masinilor electrice vor aparea, rand pe rand, de-a lungul Autostrazii Vestului.

CITESTE SI: Nimeni nu vrea sa faca sistemul de semnalizare pe canalul Bega pana la frontiera cu Serbia, ca sa putem merge candva cu vaporul pana la vecini. Licitatie anulata

Castigatorii licitatiilor organizate de CNAIR se apuca de treaba, iar anul viitor primele vor fi si date in folosinta.

De luni, 29 noiembrie, pornesc lucrarile de constructie a dotarilor aferente spatiilor de servicii pe A1, intre Lugoj si Sibiu, anunta reprezentantii DRDP Timisoara, iar in 12 luni trebuie sa fie gata.

Pe Autostrada Vestului, vor fi amenajate ori modernizate statii de carburanti cu magazine, cafenele, pompe rapide, statie de incarcare pentru masinile electrice, dar si alte servicii, la:

 Pecica, km 558+380, stânga și dreapta, A1 Nădlac – Arad;
 Șagu, km 530+536, stânga și dreapta, A1 Arad – Timișoara;
 Giarmata, km 500+596, stânga și dreapta, A1 Timișoara – Lugoj;
 Recaș, km 481+646, stânga și dreapta, A1 Timișoara – Lugoj;
 Traian Vuia, km 446+890, stânga și dreapta, A1 Lugoj – Deva;
 Făget, km 428+310, stânga și dreapta, A1 Lugoj – Deva;
 Ilia, km 389+710, stânga și dreapta, A1 Lugoj – Deva (foto);
 Orăștie, km 340+500; stânga și dreapta, autostrada A1, VO Deva – Orăștie la standard de autostradă;
 Pianu, km 316+560 dreapta și km 316+360 stânga, Autostrada A1 Orăștie – Sibiu;
 Câlnic, km 297+900 stânga și km 297+000 dreapta, Autostrada A1 Orăștie – Sibiu.

Dotarile minime obligatorii pe care concesionarii trebuie sa le proiecteze, construiasca (sau care sunt deja construite), finanteze, opereze și intretina, astfel incat spatiile de servicii aferente fiecarui lot sa fie complet functionale, sunt: parcare, toalete publice, statie distributie carburant, inclusiv statie reincarcare vehicule electrice, spatiu comercial, snack bar.

Conform contractelor de concesiune semnate, concesionarii au obligatia realizarii tuturor dotarilor minime obligatorii in termen de 12 luni de la data de incepere, adica pana la sfarșitul lunii iulie 2022„, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

Exit mobile version