Opinia Timisoarei

Incendiu la sala de spectacole de la Liceul de Muzica Ion Vidu din Timisoara! Cladirea scolii, inundata de fum

UPDATE:  Trei pusti de clasa a VI-a vinovati de producerea incendiului care a afectat sala de concerte a Liceului de Muzica Ion Vidu

Ancheta interna demarata de directorul Colegiului Ion Vidu Timisoara a scos la iveala faptul ca vinovati de producerea incendiului de marti care a afectat sala de concerte a liceului sunt 1 baiat si 2 fete de 12 ani, toti elevi ai scolii.

Pustii au recunoscut directoarei ca ei s-au jucat in incaperea care a luat foc in spatele scenei din sala de spectacole. Au gasit acolo o cutie cu chibrituri si au inceput sa le aprinda pe rand. S-au speriat cand au vazut ca o bucata de mobilier a luat foc si au fugit.

Se evalueaza pagubele

Incendiul izbucnit ieri dupa-amiaza a afectat serios sala cu cea mai buna acustica din Europa. Peretii sunt afumati, iar cele doua piane care sunt pe scena au avut de suferit din pricina apei cu care s-a stins focul. Conducerea scolii spune insa ca instrumentele pot fi recuperate. De reconditionari serioase insa va avea nevoie sala de concerte. Este vorba de mai multe elemente din lemn si sticla care se gasesc pe tavan si care fac ca sunetul sa se auda perfect din orice colt. Pagubele sunt acum in curs de evaluare.

Conducerea scolii nu stie inca ce pedeapsa sa aplice celor 3 copii, elevi in clasa a VI-a la Canto. Baiatul provine dintr-o familie modesta si este infiat, iar una dintre fete este olimpica. Directoarea spune ca parintii celor trei copii n-ar avea resursele financiare cu care sa acopere pagubele produse la Liceul de Muzica.


________________________________________________________________________________________________

UPDATE: Incendiul a fost lichidat dupa aproximativ o ora. Au ars piese de mobilier si cabluri electrice dintr-o incapere din spatele scenei din sala de spectacole a Colegiului Ion Vidu. Pompierii spun ca exista pericolul ca focul sa se extinda.  Din fericire, nu au fost afectate instrumentele si nici sala.

Cosmin Maghet, profesorul care a anuntat incendiul la 112 spune ca impreuna cu elevii au incercat sa fereasca instrumentele din calea flacarilor. „Am fost anuntat de o eleva de clasa a 12-a, si impreuna cu o parte dintre elevi si profesori, ne-am organizat cu apa pana au venit pompierii, am mutat pianele de concerte, am reusit sa le mutam sa nu arda”, a declarat Maghet. Doina Catana directoare liceul Ion Vidu din Timisoara spune ca a aflat de incendiu dupa ce a auzit o ubuitura si a simtit mirosul de fum: „Nu stim decat ca s-a auzit un zgomot puternic si s-a simtit un miros de fum. O eleva care studia intr-o salita din spatele salii mari a anuntat la poarta”, a spus directoarea liceului.

Elevii speriati de flacari si de fumul gros nu s-au pierdut cu firea. Au incercat cat au putut sa stinga focul, desi stiau ca-si pun viata in pericol. „Am fugit toti cu galeti si am incercat sa ajutam pana au venit pompierii. AM incercat cu galetile sa stingem cat am putut. Erau flacari destul de mari din doua parti”, spune unul dintre elevi.

________________________________________________________________________________________________

Panica si mult mult fum la Colegiul National de Arta „Ion Vidu” din Timisoara, langa sala de concerte a izbucnit un incendiu in aceasta dupa amiaza. 6 masini de pompieri si mai multe ambulante au ajuns in cea mai mare viteza la scoala. Pompierii  intervin in aceste momente pentru stingerea focului.

Elevii au fost evacuati de urgenta.

Incendiul a izbucnit in spatele scenei, iar fumul a navalit si in sala de concerte.  Acolo faceau repetitii cativa copii. Pana la sosirea pompierilor, mai multi elevi de clasa a XII-a si profesori au aruncat cateva galeti cu apa in zona  de unde venea fumul, o camaruta din spatele scenei unde erau depozitate piese de mobilier.

Medicii de pe ambulanta i-au acordat primul ajutor unui angajat care inhalase fum.

Exit mobile version