Opinia Timisoarei

Incarcerarea lui Liviu Dragnea il scapa de la ‘debarcare’ pe Calin Dobra, liderul PSD Timis

TIMISOARA. Calin Dobra, liderul PSD Timis, se afla pe lista neagra a lui Liviu Dragnea, fiind considerat unul dintre rebelii sefi de filiale judetene. Deloc pe placul presedintelui social-democratilor.

CITESTE SI: Liviu Dragnea merge la puscarie. A fost condamnat la 3 ani si 6 luni cu executare de ICCJ

Cu toate acestea, Dobra a rezistat in fruntea partidului, fiind sustinut aprig de filiala judeteana, in ciuda a ceea ce se vedea de la Bucuresti, din sediul de pe Kiseleff.

In 2016, Dobra obtinuse primul sau mandat de deputat in Parlamentul Romaniei, insa nu a apucat decat sa depuna juramatul pentru ca partidul l-a chemat acasa, sa conduca filiala Timis a PSD, dar si Consiliul Judetean, in locul lui Sorin Grindeanu, care fusese numit premier al Romaniei.

In momentul in care Grindeanu s-a intors impotriva liderului social-democrat, Liviu Dragnea, atunci a inceput si „rebeliunea” lui Dobra. Acesta s-a pozitionat de partea lui Grindeanu, alaturi de intreaga organizatie judeteana.

In 21 septembrie 2018, Dobra a fost printre cei opt lideri PSD care au votat deschis impotriva lui Dragnea, respectand mandatul primit din teritoriu. Liviu Dragnea cerea atunci sustinerea colegilor sai din Comitetul Executiv National.

Acela a fost si momentul in care Dragnea „l-a tinut minte” pe Dobra si a incercat sa impiedice organizarea de alegeri in filiala Timis a PSD. Mai multi primari l-ar fi atentionat pe Dragnea ca nu sunt de acord ca Dobra sa conduca organizatia judeteana, iar Dragnea i-a cerut imperativ lui Dobra sa aiba o discutie cu cei nemultumiti, inainte de a organiza alegerile interne si sa le amane cat mai mult.

Cu toate riscurile, Dobra a organizat in 3 martie 2019 alegerile in organizatia PSD Timis, fiind ales in functia de presedinte. Mai trebuie mentionat ca Dobra nu a avut un contracandidat atunci, dar si ca niciun membru din conducerea centrala a partidului nu a fost prezent la conferinta de alegeri, asa cum se obisnuieste, cu atat mai putin liderul Liviu Dragnea.

Imediat dupa aceste alegeri, chiar a doua zi, Dragnea a facut insa o vizita la Resita, in judetul Caras-Severin, si l-a atacat direct pe Dobra.

S-a grabit sa faca asta si am spus ca nu pot sa merg sa validez asa ceva, pentru ca nu cred ca a fost un lucru bun. Deci putea sa fie ales presedinte si peste trei saptamani si peste o luna„, a declarat, atunci, furios, Liviu Dragnea.

Supararea lui Dragnea pe Calin Dobra, dar si pe filiala Timis a PSD a continuat, liderul social-democrat nu a calcat in judet in campania electorala pentru alegerile europarlamentare, preferand alte judete. Social-democratii din Timis nu au avut parte de o festivitate de prezentare a candidatilor, asa cum se obisnuieste. Desi au avut pe listele de europarlamentare o pretendenta la un fotoliu la Bruxelles, deputata Bianca Gavrilita.

Ramane de vazut care va fi urmatoarea mutare a liderului social-democrat din Timis, Calin Dobra, acum ca seful sau de partid, Liviu Dragnea a fost incarcerat pentru a ispasi o pedeapsa de 3 ani si 6 luni de inchisoare, in dosarul angajarilor fictive din Teleorman.

In situatia exploziva din acest moment din PSD, va deveni Calin Dobra o voce importanta la nivel national sau se va multumi sa conduca organizatia judeteana Timis in liniste?

Exit mobile version