Opinia Timisoarei

Inca un pas spre momentul in care ne vom bea cafeaua la un concert in Turnul de Apa din Iosefin, la Timisoara

TIMISOARA. Primaria Timisoara a incheiat concursul de solutii prin care l-a desemnat pe cel care va face documentatia si proiectul tehnic cu tot cu detaliile de executie pentru Turnul de Apa din Iosefin, programat pentru reabilitare si transformare in obiectiv turistic al orasului.

CITESTE SI: S-ar putea face totusi parcari intre blocuri in zona Girocului, au fost gasite 2 terenuri. Un investitor vrea sa ridice una pe Linistei, dar asteapta de o jumatate de an un aviz de la primarie 

Primarul Nicolae Robu a anuntat ca a existat un singur ofertant, iar acesta a obtinut un punctaj peste cel minim, de 70 de puncte.

S-a incheiat etapa din concursul de solutii de stabilire a celui care va elabora documentatia de avizare DALI si proiectul tehnic cu detalii de executie. Am avut un ofertant cu un punctaj peste minimul instituit de lege, 70 de puncte minim si comisia instituita pentru gestionarea concursului de solutii a considerat valabila oferta, a facut recomandarea si se va semna contractul pentru elaborarea documentatiei. Va fi un centru cultural frumos acolo„, a declarat Nicolae Robu.

Reabilitarea turnului de apa ar trebui sa fie gata pana in 2021, iar in interiorul lui ar urma sa functioneze o cafenea culturala. Odata cu repunerea in valoare, turnul ar trebui sa devina un obiectiv turistic in Timisoara.

Castelul de Apa din Iosefin, de pe strada Gheorghe Baritiu, are 52 de metri si a fost construit in anul 1914, fiind proiectat de faimosul arhitect Laszlo Szekely. Avea rolul de a regla nivelul apei de consum pentru populatie.

Iata cum arata acum!

Exit mobile version