Opinia Timisoarei

Inca un centru de batrani inchis temporar si o amenda de 25.000 de lei. Noi controale in azilele din Timis

TIMIS. A treia zi de controale facute in centrele pentru varstnici, cele destinate persoanelor cu dizabilitati sau copiilor, a adus inchiderea temporara a inca o locatie.

Dusuri care nu functioneaza, cabinet medical fara apa si autorizatie sanitara lipsa. Asta au gasit echipele de control in centrul de batrani din Buzias, in care erau cazati 32 de varstnici.

Asociația Gerro – Căminul pentru persoane vârstnice Pensiunea Amurgul din orașul Buziaș. Deficiențele găsite au fost: nerespectare structurii din autorizația sanitară de funcționare, cabinet medical cu dublă funcționalitate, lipsa apei curente în cabinet, spălătorie neautorizată, cantități insuficiente de produse de curățenie și dezinfecție, dușuri nefuncționale de la două grupuri sanitare, la etajul 1 s-a regăsit un microclimat necorespunzător, o parte din personal (6 persoane) nu a efectuat controlul medical periodic, lipsa certificatelor de absolvire a cursurilor de igienă pentru personalul care necesita astfel de cursuri. În consecință, s-a aplicat amenda contravențională în valoare de 25.000 lei conform HG 857 /2011 art. 4 lit. c) și măsura complementara de suspendare temporara a activității conform HG 857/ 2011 art. 62 alin 1„, transmit reprezentantii Prefecturii Timis.

Miercuri au fost controlate in total 15 centre din judetul Timis, in localitatile Buzias, Giroc, Lovrin, Lugoj, Periam, Sannicolau Mare, Sinersig, Sag, Varias.

Va reamintim, si marti au fost controlate alte 17 centre din Timiș si au fost inchise doua centre pentru copii, la Jimbolia si Lugoj.

Si luni echipe de control formate in urma unui ordin al prefectului Mihai Ritivoiu au descins in mai multe centre in care sunt ingrijiri batrani, copii sau oameni ai strazii. La Timisoara a fost inchis temporar caminul Fundatiei Timisoara ’89 din zona Freidorf si au fost aplicate amenzi de in valoare de 140.000 de lei.

 

Exit mobile version