Opinia Timisoarei

Inca o transa de vaccin anti COVID de la Pfizer ajunge in Romania. La Timisoara, tot printre cele mai putine doze

TIMISOARA. Luni dimineata, in Romania va ajunge o noua transa de vaccin Pfizer BioNTech. In total, 224.640 de doze vor fi livrate in tara noastra, pe cale aeriana, si vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca si Timisoara.

CITESTE SI: Etapa a III-a de vaccinare incepe din 15 martie la Timisoara. Care sunt regulile si cum functioneaza lista de asteptare 

La Timisoara au fost repartizate din aceasta transa 25.740 de doze, acelasi numar pe care il primeste si centrul de la Constanta. Alte 24.570 de doze vor ajunge la Craiova, in timp ce la Iasi si Cluj vor ajunge 29.250. La Brasov vor fi distribuite 26.910 doze, iar la Bucuresti vor ajunge 63.180 de doze.

Transportul catre centrele de stocare este asigurat de firma producatoare, inclusiv pe cale terestra. Vaccinurile sunt rransportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa.

In Romania, alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare, sens în care, saptamanal, tara noastra primeste transele de vaccin necesare imunizarii populatiei.

Exit mobile version