Opinia Timisoarei

Inca o pista de biciclete facuta de mantuiala, pe Bulevardul Cetatii din Timisoara! VIDEO

TIMISOARA. In ciuda apelurilor repetate ale comunitatii de biciclisti din Timisoara autoritatile continua sa „amenajeze” piste ciclabile de mantuiala care sunt fie inutilizabile fie de-a dreptul periculoase.

Ultima astfel de „pista” luata la ochi de biciclisti este cea realizata pe Bulevardul Cetatii, acolo unde municipalitatea a tras cateva linii pe un trotuar ingust si plin de obstacole.

„Daca merg pe pista risc sa accidentez pietonii sau chiar pe mine, iar, daca merg pe carosabilul larg si nu cu multe masini, este ilegal. Voi ce varianta alegeti?”, ne-a sesizat un cititor.

Timisoreanul a facut si un videoclip in care arata cum se circula pe asa-zisa pista de biciclete, scotand in evidenta cat este de periculos pentru biciclisti dar si pentru pietonii care ar trebui sa mearga in sir indian pe unele portiuni.

La finalul materialului video este filmata partea carosabila larga si fara prea multe masini.

„Daca noi circulam pe acolo, unde este mult mai sigur decat pe pista, riscam sa primim amenda. Autoritatile locale chiar isi bat joc de noi. De cateva zile au inceput sa reamenajeze aceste piste ilegale”, mai scrie timisoreanul in mesajul-protest sosit la redactie.

Imaginile au fost publicate pe site-ul TraficTube unde biciclistii si motociclistii posteaza incidente si accidente din traficul din Romania.

Exit mobile version